Dodik: Tražim od svih da se Republika Srpska slavi kao država

1
43

dodik1Banja Luka – Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je danas u Banjoj Luci povodom 20 godina od osnivanja stranke da je Republika Srpska država, Srbi slobodarski narod, a SNSD pobjednička partija.

“SNSD je vratio dostojanstvo Republici Srpskoj i srpskom narodu. Tražim od svih da se Republika Srpska slavi kao država, da budemo pripadnici svojih naroda, da se uvažavamo, spriječimo strance da nam nameću svoju volju”, rekao je Dodik na svečanoj akademiji povodom 20 godina od osnivanja i rada SNSD-a.

On je napomenuo da su SNSD i Republika Srpska opredijeljeni za mir.

Dodik je istakao da je SNSD, odnosno Republika Srpska, blizu odluke da odbaci pravosuđe BiH koje krši Ustav, Dejtonski mirovni sporazum i otima prava Republike Srpske.

“Ustavni sud BiH sa tri stranca i dva Bošnjaka uzima prava Republici Srpskoj. Kažu danas da nemamo prava Republike Srpske, a sutra će nam pokušati oduzeti naziv Republika Srpska. To nećemo dozvoliti, a naš glavni cilj je borba protiv nametanja političkog Sarajeva”, rekao je Dodik.

On je podsjetio da je politika SNSD-a zasnovana na poštivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, ocijenivši da “u BiH živi surogat koji se zove pravda”.

“BiH nije uspjela da bude država, jer sve što se ovdje gradilo bilo je na bazi nasilja. Nećemo podržati stav u kojem će Sud i Tužilaštvo BiH donositi odluke protiv Republike Srpske i srpskog naroda”, dodao je Dodik.

On je podsjetio da Sud BiH ne može odlučivati o imovini Republike Srpske, te da u Dejtonskom mirovnom sporazumu nigdje ne piše da ona pripada BiH.

Dodik je naglasio da je SNSD danas moćna politička partija koja ističe ustavnu poziciju Republike Srpske i njenu snagu.

“Republika Srpska je pod rukovodstvom SNSD-a i koalicionih partija uspjela da postane stabilna, sigurna i prosperitetna, za razliku od perioda kada su vlast činili SDS i PDP”, smatra Dodik.

On je ocijenio da su finansije Republike Srpske, ali i ostali sektori, danas snažni i stabilni.

“Nismo izgubili kontinuitet stabilnosti jer su danas plate u Republici Srpskoj duplo više nego 2006. godine kada je SNSD došao na vlast”, rekao je Dodik.

On je ponovio da se SNSD u proteklom periodu uspio suprotstaviti pokušaju nametanja reformi u BiH, među kojima i policije, čiji je cilj bio slabljenje Republike Srpske.

“Od 2006. godine SNSD je Republiku Srpsku vratio na put dostojanstva, prosperiteta i uvažavanja, uprkos tome što su visoki predstavnici kršili međunarodni ugovor u BiH”, rekao je Dodik.

Lider SNSD-a kaže da ova politička partija poštuje svoje protivnike, da nikad ne odustaje od ciljeva, što je čini moćnom.

“Cilj svake političke partije jeste osvajanje vlasti da bi mogle biti realizovane sve zacrtane ideje. Svih ovih godina teško je bilo biti vlast, ali smo to radili u ime naroda”, rekao je Dodik.

On je ocijenio da je put SNSD-a put uspjeha, te da je ova politička partija istrajna u stavu i borbi za Republiku Srpsku.

“SNSD je uspio da Republici Srpskoj obezbijedi politički predznak u turbulentnim političkim godinama. Tada smo kao politička partija počinjali u neosvjetljenim prostorijama, nudeći novu viziju, a danas smo moćna organizacija”, rekao je Dodik.

On je zahvalio svim članovima SNSD-a koji su doprinijeli razvoju Republike Srpske i ove političke partije.

“SNSD ima svijetlu budućnost i tek ćemo pokazati koliko smo jaki”, rekao je Dodik.

Na svečanoj akademiji uručene su zlatne značke zaslužnim članovima SNSD-a, a posthumno su ih dobili Milan Jelić i Nenad Baštinac.

Uručene su i zahvalnice i povelje članovima koji su doprinijeli razvoju SNSD-a. Na svečanoj akademiji prikazan je i film o razvoju ove partije u posljednjih 20 godina.

Čestitke SNSD-u povodom 20 godina rada uputili su predsjednik Jedinstvene Rusije Dmitrij Medvedev i iz Komunističke partije Kine.

Obraćanjem Dodika okončana je svečana akademija povodom 20 godina rada SNSD-a, kojoj su prisustvovali rukovodstvo stranke, predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić i predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, ambasador Kine u BiH Čen Bo, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Srpske Rajko Kuzmanović i brojni drugi.

(srna)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime