Dodik: Razgraničenje između Srbije i BiH do Nove godine

3
5

dodik-vucic-tanjug

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je u Beogradu izrazio očekivanje da bi do Nove godine mogao da bude završen proces razgraničenja između Srbije i Bosne i Hercegovine.

“Mislim da je moguće da se to uradi do Nove godine”, rekao je Dodik novinarima, poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkama Srbije i Republike Srpske, Anom Brnabić i Željkom Cvijanović koji su razgovarali u Beogradu o saradnji, uključujući jačanje ekonomskih odnosa.

On je rekao da je na tom sastanku upoznat da je Srbija koncipirala svoj prijedlog koji je veoma jasan.

Dodik je ponovio da Republika Srpska podržava prijedlog Srbije i da vjeruje da ni Hrvati u Bosni i Hercegovini neće imati ništa protiv.

On je upozorio da je moguće da će zvanično Sarajevo iz svojih političkih razloga možda praviti probleme.

“Niko tu ništa ne dobija i ne gubi”, rekao je Dodik govoreći o razgraničenju.

Granica BiH i Srbije duga je 335 kilometara a sporni su dijelovi kod Zvornika, odnosno Bajine Bašte, zatim dio kroz koji prolazi pruga Beograd-Bar i dio oko opštine Priboj, koja je razdvojena teritorijom opštine Rudo.

Republika Srpska je uz Srbiju

Dodik je rekao novinarima da su razgovarali o dostignućima dosadašnje saradnje i planovima za iduću godinu.

Dodik je napomenuo da će dve Vlade danas u Beogradu, na operativnom nivou, razmatrati konkretne aktivnosti u vezi s budžetskim aktivnostima.

Naveo je da je današnji sastanak veoma značajan, s obzirom na to da je za obje vlade došlo vrijeme za izradu budžeta za 2018. godinu, a samim tim i za obezbeđivanje sredstava za određene planove.

Dodik je rekao da se na sastanku razgovaralo o ekonomskim potrebama i u Republici Srpskoj i u Srbiji, i dodao da se to odnosi i na ekonomska ulaganja.

On je naveo da je Republika Srpska spremna da u Srbiji pomogne obnovu škola i vrtića i da će o tome odluka biti donijeta naknadno.

Tema sastanka je bila i politička situacija u regionu.

“Srbija je nezaobilzni faktor za očuvanje stabilnosti”, rekao je Dodik i dodao da je Republika Srpska “uz Srbiju”.

On je rekao i da je danas praktično održana sjednica Savjeta za implementaciju sporazuma o specijalnim vezama Srbije i  RS.

 

(Vijesti.ba / BETA)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. Lako ce se Srbija i BiH dogovoriti, na obostrano zadovoljstvo. Nisu to tzv Kosovo i Crna Gora pa da odugovlace sa nekim brdskim ledinama vec godinama.

    0

    0
  2. pozivamo sve televizije bosne da pozovu narod bosnepoliticare i sve bosnjake sirom sveta da izadju na ulice 22 novembra zahtevamo da se 22 novembra u bosni svi gradjnia pozovuda izadju na ulice na dan kada se pise nova istorija bosne dan na kada se optuzuju najveci fasisticko srpski genocidasi zlocinci pozovimo sve gradjane da zajedno cekamo presudu zagenocid nad bosnom nad bosnjacima …. pozivamo da se sirom bosne i sveta postave javni prenosi izricanja kazne mladicu za genocid nad bosnom bosnjacima… pozivamo sve partije politicare u bosnu da uz narod izadju na ulice i cekaju presudu haga za genocid nad bosnom bosnjacima pozivamo sve ucineke radnike gradjane da uzmu slobodan dan i svi zajedno na ulicama sirom bosne sveta cekamo presudu pozivamo i druge narode sirom sveta da stanu uz bosnjake i bosnu i zajedno sa bosnom bosnjacima cekaju presudu jednog od najveceg srpskog zlocinca presudu za genocid

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime