Dodik: Ne bi bilo autoputeva da nije bilo Republike Srpske, zato je važna činjenica da je RS tu

0
3

Rezultat slika za Dodik: Ne bi bilo autoputeva da nije bilo Republike Srpske, zato je važna činjenica da je RS tu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je večeras u Banjaluci da su auto-putevi važni za privredni i svaki drugi razvoj Republike Srpske, ali da auto-puteva ne bi bilo da nije bilo Republike Srpske.

– Da nije bilo Republike Srpske ne bi bilo ni preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”, a da nije bilo toga ne bi bilo ni auto-puteva. Potpuno sam uvjeren da ne bi bilo auto-puteva da nije bilo Republike Srpske. Zato nam je važna činjenica da je Republika Srpska tu – poručio je Dodik u obraćanju na obilježavanju 10 godina rada i postojanja preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”.

Dodik je rekao da je ponosan što je svih ovih godina bio zajedno sa ovom kompanijom i što su radili zajedno na veoma važnim pitanjima.

– Danas, nakon 10 godina u kojima je bilo potrebno donijeti sve planove i ući u njihovu realizaciju, iza nas i ove kompanije ostaje 100 kilometara izgrađenih auto-puteva kao dio mreže auto-puteva koji treba da preporode Republiku Srpsku i da je učine komunikacijski sređenijom, da poveže i ubrza komunikaciju između naših gradova i našeg regiona i da budu osnova za privredni i svaki drugi razvoj – istakao je Dodik.

On je rekao da predstoji izgradnja puta od Rače prema Bijeljini, ali i drugih puteva koji su zacrtani na pravcu od Banjaluke preko Doboja, Modriče do Bijeljine, ali i na povezivanje od Višegrada prema Istočnom Sarajevu, kao i ceste od Zvornika preko Milića, Sokoca i Han Pijeska.

– Tu je i put Banjaluka-Prijedor za koji su ranije dogovoreni određeni aranžmani, a dio ove mreže treba da bude Banjaluka-Kupres – istakao je Dodik.

On je podsjetio da je u vrijeme odluke o formiranju preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”, to izgledalo skoro kao nevjerovatna misija i za mnoge neostvaren san.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da izgradnja auto-puteva nije samo za saobraćaj.

– To je put u razvoj, put za dolazak investicija, to je put u industrijsku izgradnju Republike Srpske – istakao je Čubrilović.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Republika Srpska danas ima izgrađenih 106 kilometara auto-puteva.

– U planovima Vlade Republike Srpske je izgradnja 420 kilometara brzih puteva i auto-puteva i nadam se da će i to biti ostvariv cilj u narednih 10 godina – istakao je Višković na obilježavanju 10 godina rada i postojanja preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”.

Direktor “Autoputeva Republike Srpske” Dušan Topić rekao je da je tokom deset godina rada ovog javnog preduzeća izgrađeno 106 kilometara auto-puteva i pripremljeni novi projekti čiji će rezultat biti savremena saobraćajna infrastruktura u funkciji razvoja Srpske.

On je istakao da je veoma značajna odluka o izradi plana parcelizacije za dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Bijeljina-Rača koja je usvojena na posljednjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, jer time Srpska ide u susret aktivnostima koje su potekle iz Srbije.

Javno preduzeće “Autoputevi Republike Srpske” počelo je sa radom 1. juna 2009. godine.

Vlada Republike Srpske je 10. novembra 2006. godine donijela odluku kojom je osnovano ovo preduzeće sa ciljem upravljanja auto-putevima i brzim putevima u Republici Srpskoj, prenosi Srna.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime