Dodik najavljuje antiteroristički zakon i prijeti represijom nad Bošnjacima “islamskim radikalima”

0
237

dodikBanja Luka – Milorad Dodik je za Radio Republike Srpske najavio da će u narednih nekoliko sedmica biti donesen antiteroristički zakon i preciziran način na koji će se boriti protiv terorizma.

”U našim gradovima Bošnjaci mogu da žive slobodno, a oni koji promovišu radikalni islam neka računaju na represiju”, naglasio je Dodik.
Šta znači najavljeno donošenje antiterorističkog zakona za Bošnjake u RS-u? Prvo upozoravamo na dodikovu izjavu “u našim gradovima Bošnjaci mogu da žive slobodno, a oni koji promovišu radikalni islam neka računaju na represiju”. Ovom izjavom Dodik je precizno objasnio šta će biti srž tog njegovog antiterorističkog zakona. A akcija “Ruben” je pokazala ko su ti Bošnjaci islamski radikali za vlast Milorada Dodika. MUP i Tužilaštvo RS-a su u akciji “Ruben” napravili brojne povrede zakona i ljudskih prava. Zbog toga su izvrgnuti žestokom pritisku javnosti. Sa antiterorističkim zakonom srpske vlasti u RS-u će stvoriti uslove za otvoren progon Bošnjaka. Taj zakon će im omogućiti da nesmetano i bez bilo kakvih materijalnih dokaza nekoga od Bošnjaka proglase islamskim radikalom i da ga uhapse. Naravno, taj zakon će vjerovatno i tretirati dužinu pritvora i slično. Ne treba posebno napominjati da će srpski antiteroristički zakon zadirati u prava Bošnjaka muslimana na slobodno ispoljavanje islama. Dodikovci će po svojoj volji proglašavati Bošnjake islamskim radikalima, a onda će nad njima primjeniti antiteroristički zakon.
Na kraju će ispasti da će u RS moži živjeti samo Bošnjaci koji će biti prvaci u jedenju čvaraka.

(saff)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime