Dobrodošli u Ujedinjene Bosanske Emirate

0
6

BOLJE SAIako nam na mala vrata, onako ispotiha, dolaze nova poskupljenja, povećanje PDV-a, kresanje plata i penzija, kao i svih drugih budžetskih stavki, uz veliku pompu, na velika vrata dođe nam 6 milijardi KM, onako na poklon od Arapa. 

Kanton Sarajevo je , po svoj prilici, oaza sigurnog ulaganja, kao u ostalom i cijela BiH. Naša država je raj za strane investicije, a to potvrđuju sva međunarodna istraživanja. Nema sigurnije države na svijetu za strani novac, a tek naša birokratija, pa za tri dana možete otvoriti i registrovati vlastiti biznis, a država se potrudila da smanji poreze, tako da su i troškovi minimalni.

Dragi narodi i građani, vi živite u jednoj prosperitetnoj, jedinstvenoj, suverenoj državi. Državi koja ima jasne principe unutarnje i vanjske politike. Državi koja brine za svoje građane i u kojoj je vlast samo nužni servis građana.

Sve nam ovo poručuju naši, od nas izabrani, ali i oni neizabrani lideri, koji su preko dogovora stranaka i strančica to postali. Pričom o velikim ulaganjima, žele skrenuti pažnju sa velikih pljački. Uostalom gdje će završiti novac od povećanja PDV-a, ili od smanjenja plaća? Pa vjerovatno će biti uložen u neke projekte koje financiraju “Arapi fantomi”! A evo šta će u Sarajevu moći razgledati gladni, iscrpljeni i poniženi građa

Kompanija Buroj Property Development iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uskoro će na području općine Trnovo započeti izgradnju integrisanog turističkog grada “Buroj Ozone”.

YLATNA KASIKAVrijednost investicije je 4,5 milijardi KM što je za ekonomske uslove u BiH iznimno veliki iznos novca.

Integrisani turistički grad “Buroj Ozone” će sadržavati hiljade stambenih jedinica, hotela, trgovačkih centara, kao i svu drugu društvenu infrastrukturu. Kako je istaknuto na današnjem potpisivanju protokola, ovo neće donijeti samo direktne prihode za turizam BiH, nego i prilike za zaposlenje, te na hiljade novih radnih mjesta.

Na području općine Ilidža, odnosno na desnoj obali rijeke Željeznice i podno planine Igman, planirana je izgradnja modernog naselja Nova Ilidža, vrijednog dvije milijarde KM, koje bi u budućnosti moglo znatno promijeniti izgled ovog dijela BiH.

Naime, sada “kuvajtski investitori” su za ovaj projekt spremni izdvojiti iznimno veliki iznos novca baš kao i rukovodioci kompanije Buroj Property Development iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji na području Trnova namjeravaju graditi veliki turistički kompleks. Iz Općine Ilidža naglašavaju da će novo naselje biti “historijski projekat ne samo za Ilidžu nego i za cijelu BiH“.

  1. novembra, u prisustvu mnogobrojnih gostiju, predstavnika međunarodnih i lokalnih institucija, održana je svečanost povodom polaganja kamen a temeljca zaPoljine Hills – novog sarajevskog naselja, saopšteno je iz grupacije Al Shiddi.

Poljine Hills je zamišljeno kao rezidencijalno naselje smješteno daleko od gradske vreve i buke a ipak svega 10 minuta od gradskog centra i 25 minuta od planinskih, olimpijskih ljepotica.

“Savršeno orijentiranih 217 vila, dizajniranim po posljednjim međunarodnim standardima, okruženih ničim do prirodom, može postati dom svake porodice koja želi miran život. Naselje će imati i dodatne sadržaje poput:supermarketa, restorana, kafića, pekare, apoteke, wellness centra i mnoge druge”, dodaje se u saopštenju.

U nastavku možete pročitati osnovne podatke o ovom raju za investitore:

TRNOVOUjedinjeni Bosanski Emirati.

Apsolutistički Emirat koji čine tri emirata, na čelu države, vrhovni savjet emira koji sačinjavaju tri emira.
Zabranjene stranke. Sva vlast u državi je u rukama obitelj Dodik, Izetbegović i Ćović.
Površina: 51 229 kvadr.km.
Stanovnika: 3,800 000.
Industrija: nema je.
Službena religija: SDA, SNSD i HDZ.
Službeni jezik: Euro

Budući da se vladajuća elita nije nikada dogovorila oko himne, mi vam donosimu onu narodnu, koja je općeprihvaćena i kod konstitutivnih i kod nekonstitutivnih naroda.

 (globalnazavjera)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime