Dobitnik ovogodišnjeg priznanja „Hasan ef. Škapur“ mr. Salih ef. Indžić

0
1

11 12 2015 04 hasan skapu nagrada 1

Tešanj – U srijedu 09. 12. 2015. godine, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Tešanj, održana je sjednica Komisije za dodjelu nagrade i priznanja iz fonda ”Hasan ef. Škapur”, kojom je predsjedavao muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, predsjednik Komisije.

Fond ”Hasan ef. Škapur” ustanovljen je pri Medžlisu IZ Tešanj 2005. godine, a namjena mu je stipendiranje učenika i studenata i dodjela nagrada i priznanja zaslužnim naučnim radnicima, pojedincima, organima i ustanovama u BiH i šire za doprinos u razvoju islamskih, posebno hadiskih znanosti. Nagrada i priznanje dodjeljuju se jednom godišnje i to povodom 12. rebiu-l-evvela.

Komisija za dodjelu nagrade i priznanja iz fonda ”Hasan ef. Škapur” u sastavu: prof. dr. Zuhdija Hasanović, dekan FIN u Sarajevu, Zehrudin Kruško, predsjednik IO Medžlisa IZ Tešanj, mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam Medžlisa IZ Tešanj i mr. Ejub ef. Dautović, muftija zenički, donijela je Odluku da dobitnik ovogodišnje nagrade i priznanja za doprinos u razvoju hadiske znanosti bude mr. Salih ef. Indžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Travnik. Nagrada i priznanje bit će uručeni 12. rebiu-l-evvela 1437. h.g./ 23. decembra 2015. godine u Tešnju.

U proteklom periodu za doprinos u razvoju hadiske i drugih znanosti dobitnici nagrade i priznanja bili su: prof. dr. Omer Nakičević (2005.), prof. Mehmedalija Hadžić (2006.), dr. Šefik Kurdić (2007.), dr. Fuad Sedić (2008.), prof. Mahmut Karalić (2009.),  Kulturni centar „Kralj Fahd” Sarajevo (2010.g.), muftija bihaćki Hasan ef. Makić (2011.), Mirsad ef. Mahmutović (2012.), Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu (2013.), mr. Ejub ef. Dautović, muftija zenički (2014.), te prof. dr. Zuhdija Hasanović (2015.).

(rijaset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime