29. Mart 2019

Lukavac se nedavno našao na neslavnoj listi od stotinu najzagađenijih gradova na svijetu te je po tom pitanju prvi u Europi, što uopšte ne brine opštinske vlasti u Lukavcu.

Službe u Općini Lukavac i kompletna vlast od načelnika do vijećnika u OV Lukavac se trude da Lukavac bude među prvima i na listi najdevastiranijih i najprljavijih gradova na svijetu. Prosto je neshvatljivo da se i ono malo igrališta za djecu koja su postojala u našem gradu, konstantno uništavaju bez ikakvih posljedica za devastatore, dok se zelene površine pretvaraju u parkirališta i deponije smeća. Izjavili su iz OO Naša stranka Lukavac i dodali:

-Nedavno smo reagovali na devastiranje igrališta za djecu koja se pretvaraju u javna parkirališta i deponije smeća, dok smo u proteklih 30 dana upozoravali načelnika Edina Delića i prijavljivali nadležnoj inspekciji slučajeve uništavanja zelenih površina i pretvaranja istih u privatne parkinge. Tako smo, 22. i 23. Februara upoznali načelnika Edina Delića da je u Milerovoj ulici uništena gradska zelena površina i ista pretvorena u privatni parking, dok je zelena površina u Titovoj ulici također samovoljom građana nasuta kamenom. 24. Marta u samom centru grada, u ulici Branilaca Bosne zelena površina prekrivena je kamenom i na njoj napravljen privatni parking, dok je za vikend nedaleko od tog mjesta isječeno 10 stabala, koja su se također nalazila na površini u vlasništvu Općine.

Iz Naše stranke pozivaju nadležne da reaguju:

Tražimo od Općinske inspekcije za komunalne poslove i Komunalnih redara (za koje malo ko zna šta rade) da počnu raditi posao za koji su plaćeni, te rigorozno i maksimalnim kaznama kazne sve one prekršioce koji se ne ponašaju u skladu sa zakonom. Mi ćemo od Opštine i dalje tražiti odgovore na pitanja: Šta je urađeno i učinjeno da se spriječi kontinuirano uništavanje zelenih površina u gradu. Ali također, molimo i sve stanovnike naše opštine da se ponašaju odgovorno prema svojoj i našoj okolini.

Izvor: sodalive.ba

Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR