Diyanet donirao sredstva za realizaciju projekta formiranja biblioteka u vojnim mesdžidima

0
4

fb1

Sarajevo – U utorak 05. januara 2016. godine u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine potpisan je ugovor kojim je preko Ureda savjetnika za vjerske poslove Ambasade Republike Turske u Sarajevu, Diyanet Republike Turske (Tokat muftijstvo) doniralo značajna sredstva (16.000,00 eura) za realizaciju projekta formiranja biblioteka u vojnim mesdžidma Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Navedeni projekat sastoji se iz nabavke potrebne stručne literature i nabavke odgovarajućih stalaža i polica. Uz pomenuto, planirana je i nabavka tehničkih pomagala (laptopa) za rad vojnih imama na lokacijama. Ovaj projekat, pored biblioteke Ureda Vojnog muftije, obuhvata devet biblioteka vojnih mesdžida.

Uz savjetnika za vjerske poslove, gosp. Hasana Atlija, Vojnog muftije, Hadis-ef. Pašalića i vojnih imama, svečanom potpisivanju ugovora ispred Rijaseta Islamske zajednice u BiH prisusutvovao je i direktor Uprave za pravne i administrativne poslove, Ismail-ef. Smajlović, koji se kao i Vojni muftija zahvalio na ovoj donaciji, kao jednoj od brojnih donacija kojima Ambasada Republike Turske preko Ureda savjetnika za vjerske poslove podržava projekte Islamske zajednice u BiH.

(islamskazajednica.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime