Direktor Predstavništva njemačke privrede u BiH posjetio FIPA-u

0
0

55486.jpg

BiH, Sarajevo – Direktor Predstavništva njemačke privrede u BiH (AHK) Gunther Neubert posjetio je Agenciju za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), te sa direktorom Gordanom Milinićem razgovarao o unapređenju saradnje njemačke i bh. privrede i o povećanju njemačkih investicija u BiH

Milinić je naglasio značaj uspostavljanja kontakata sa potencijalnim investitorima, navodeći da je glavni zadatak FIPA pronalazak novih investitora koji će otvarati nova radna mjesta u BiH, imajući u vidu visok procenat nezaposlenih. Stoga je pozvao Neuberta da sve potencijalne njemačke investitore uputi na FIPA-u koja će ih informisati o mogućnostima ulaganja i pratiti ih u svim fazama investiranja.

Neubert je informisao da će AHK organizirati tokom ove godine manifestacije na kojima će biti prezentirani investicioni potencijali BiH u određenim sektorima, te da će zajedno sa FIPA-om dogovarati i pripremati prezentacije. Najavio je učešće 20 bh. firmi na sajmu Hanover Messe u aprilu 2016., kao i dolazak privredne delegacije Njemačke u oktobru 2016. na kojem će se razgovarati o jačanju ekonomske saradnje i njemačkih investicija u BiH.

Dogovoreno je da FIPA napravi poslovni vodič na njemačkom jeziku za njemačke privrednike i investitore sa ciljem bolje prezentacije investicionih mogućnosti bh. privrede unutar njemačke privredne zajednice. Vodič će u SR Njemačkoj biti distribuiran putem AHK i diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH, saopćeno je iz FIPA-e.

(Agencija FENA/novovrijeme.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime