Direktor Jurić priznao utaju poreza

0
28

Žepče- Optuženi Pero Jurić sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo Porezne utaje ili prijevare, kao i da je pravno lice  „TIMBERJACK“ d.o.o. Glamoč,  odgovorno za isto kazneno djelo.
Optuženi Pero Jurić, rođen 12.09.1969. godine u mjestu Bistrica, općina Žepče, nastanjen u Glamoču, odgovorna osoba u pravnom licu „TIMBERJACK“ d.o.o. Glamoč, državljanin BiH, zaključio je sporazum o priznanju krivnje sa tužiteljem Tužiteljstva BiH.

Tužitelj i optuženi su suglasni da Sud BiH, u skladu sa sporazumom, optuženom za počinjeno krivično djelo izrekne uvijetnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo, uz obavezu da u svoje ime i u ime pravnog lica „TIMBERJACK“ isplati iznos od 70.094,54 KM, koji predstavlja protupravnu imovinsku korist.

U skladu sa sporazumom tužitelj i optuženi su suglasni da se prema pravnom licu „TIMBERJACK“ d.o.o. Glamoč izrekne kazna prestanka pravne osobe.

Tužitelj i optuženi su suglasni da navedeni iznos, optuženi plati u šest jednakih mjesečnih rata, te da neplaćanje istih za sobom povlači opoziv uvijetne osude.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na kaznu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

(Izvor: Hina)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime