Direktor JP Autoceste FBiH uručio 25 stipendija studentima iz BiH

0
7

IMG_7318-138x92Sarajevo – “U ove tri godine za 75 najboljih studenata i studentica izdvojili smo 180 hiljada konvertibilnih maraka i nadam se da ćemo i u narednim godinama nastaviti izdvajanje za stručnjake i stručnjakinje koji će graditi našu zemlju”, istakao je Karić

Danas je na Građevinskom fakultetu u Sarajevu upriličena svečana dodjela stipendija koje JP Autoceste FBiH već treću godinu zaredom dodjeljuje najboljim dodiplomcima i postdiplomcima tehničkih fakulteta u našoj zemlji. Dvadeset i pet studenata i studentica sa fakulteta u Sarajevu, Mostaru i Zenici postali su dio programa koji je JP Autoceste FBiH namijenilo za one koji se ističu svojim znanjem i vještinama kako bi podržale njihov studij. Ensad Karić, direktor JP Autoceste FBiH, uručio je studentima i studenticama treće godine I ciklusa 15 stipendija po 100,00KM, a studentima i studenticama prve i druge godine II ciklusa uručio je 10 stipendija po 300,00KM mjesečno za akademsku 2013/2014. godinu.

“U ove tri godine za 75 najboljih studenata i studentica izdvojili smo 180 hiljada konvertibilnih maraka i nadam se da ćemo i u narednim godinama nastaviti izdvajanje za stručnjake i stručnjakinje koji će graditi našu zemlju”, istakao je Karić na ceremoniji dodjele. Prema njegovim riječima, pored finansijske podrške, studenti ne samo sa fakulteta u našoj zemlji nego i iz susjedne Republike Hrvatske, imaju jedinstvenu priliku da ono što uče u teoriji vide uživo prilikom posjeta aktivnim gradilištima koridora Vc gdje se primjenjuju najsavremenije metode gradnje. “Ovim programom stipendiranja Autoceste FBiH dokazuju da je podrška mladim ljudima i njihovom obrazovanju konkretna i utemeljena, kao što je i poslovanje ovog javnog preduzeća”, zaključio je Karić.

Stipendije u akademskoj 2013/2014 očekuju studente i studentice sa Građevinskih fakulteta u Sarajevu, Mostaru i Zenici, te Fakulteta za saobraćaj i komunikacije iz Sarajeva. Prof.dr.sc. Mustafa Hrasnica, dekan Građevinskog fakulteta u Sarajevu, nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da je veliki broj studenata i studentica upravo sa ovog fakulteta dobio podršku JP Autoceste FBiH. “Bez ulaganja u obrazovanje nema budućnosti i nadam se da ćemo produbiti saradnju sa JP Autoceste FBiH, koji su kroz ovaj program stipendiranja valorizirali trud i rad ovih studenata”, istakao je Hrasnica.

Stipendistima i stipendisticama je čestitke uputio i premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić, pozivajući ih da što prije završe studije i svojim znanjem i stručnošću budu pokretačka snaga razvoja naše zemlje.

Ovogodišnji stipendisti i stipendistice JP Autoceste FBiH su: Nerma Duraković, Lucija Zubac, Nikolina Medić, Mateja Lozančić, Mile Živkušić, Toni Babić, Naida Ćenan, Ivana Baković, Miranda Zukić, Alem Memić, Katarina Livajušić, Merima Maksumić, Jasmina Macić i Dejan Drobnjak. Među postdiplomcima stipendije su dobili: Emina Hadžalić, Mirha Babić, Dijana Draganović, Zerina Polić, Kristina Božić, Mijo Jajalo, Faruk Kršić, Ana Topić, Ermin Čilić i Amira Zukić.

(seebiz.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime