Direktor Bosna Sema škola u BiH: Sumnjam u ono što govore Mahirovi roditelji

4
89

b_160109079Sarajevo – Ramazan Cingil, direktor Bosna Sema međunarodnih škola u Bosni i Hercegovini, gostujući na Face televiziji izjavio je kako smatra nemogućim da se u okviru jedne od škola koja djeluje u sklopu Bosna-Seme događalo bilo šta što bi dječaka Mahira Rakovca moglo navesti na samoubistvo.

Cingil je rekao kako su on lično i institucija koju predstavlja spremni preuzeti punu odgovornost ukoliko nadležni organi dokažu istinitost navoda roditelja Mahira Rakovca.

Međutim, ističe kako ga čudi to da njegovi roditelji nisu ranije prijavili nikakve probleme.

“Prije ovog nemilog događaja osoblje naše škole vodilo je nekoliko razgovora sa Mahirovom majkom, ali ona ni u jednom trenutku nije spominjala stvari koje sada iznosi. To nam daje veliki razlog da sumnjamo u ono što ona i gospodin Dubravko Lovrenović govore u medijima”, rekao je Cingil.

Objasnio je kako su svi objekti organizacije Bosna-Sema opremljeni video nadzorom tako da je, prema njegovim riječima, bilo kakav oblik nasilja nemoguć.

“Pregledali smo sav videomaterijal i ni na jednom nije zabilježeno bilo kakvo nasilje”, objasnio je Cingil.

Zgrada Međunarodne osnovne škole na Ilidži koju je pohađao Mahir Rakovac (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Zgrada Međunarodne osnovne škole na Ilidži koju je pohađao Mahir Rakovac (Foto: Arhiv/Klix.ba)

On smatra kako postupci Alise Mahmutović i Dubravka Lovrenovića nisu etički ispravni, a pogotovo spominjanje imena djece koja su navodno vršila nasilje nad njihovim sinom.

“Govorimo o 11-oro djece koja se sada nalaze pod velikim stresom. Šta ukoliko jedno o te djece ne bude sposobno izboriti se sa tolikim pritiskom i uradi nešto slično kao i Mahir? Ko će onda snositi odgovornost. Smatram da nije fer iznositi ovakve stvari u javnost i optuživati bilo koga prije nego što nadležne institucije završe sa istragom”, kaže direktor Bosna-Sema međunarodnih škola.

Podsjećamo, 14-godišnji Mahir Rakovac 14. decembra počinio je samoubistvo skočivši sa petog sprata stambene zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja. Njegova majka Alisa Mahmutović uotvorenom pismu upućenom javnosti izjavila je kako je razlog samoubistva njenog sina nasilje koje je trpio tokom svog školovanja u spomenutoj ustanovi.

(Klix)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

4 KOMENTARI

  1. Nažalost, Mahir nije bio jedino zlostavljano dete u ovoj školi. Ali su zato Mahirova majka i očuh prvi i jedini javno progovorili o ovom slučaju. Za sada.

    0

    0
  2. Sudeci po ovom direktoru skolstvo u bosni je na jako losem nivou sto se tice pedagogike i pristupa sto djeci sto siroj javnosti. Ogroman reformski posao stoji pred obrazovnim sistemom…

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime