Đipa: Nepropisno parkirana vozila ometaju rad zimske službe

0
7

Đipa: Nepropisno parkirana vozila ometaju rad zimske službe

Sarajevo – Intenzivnije sniježne padavine i niske temperature zraka u Sarajevu primorale su zimsku službu da angažira veći dio raspoložive mehanizacije i radnika na čišćenju snijega i sprečavanju poledice – izjavio je za Fenu portparol Kantonalnog javno-komunalnog preduzeća (KJKP) “Rad” Ahmed Đipa.
Istakao je da se radnici i vozila zimske službe ovog preduzeća nalaze na gradskim saobraćajnicama više od 24 sata.

– Jutros na terenu imamo 48 specijalnih vozila, a na ručnom čišćenju snijega i poledice s pločnika, mostova i stepeništa radi 140 naših radnika. Na najvažnijim gradskim ulicama, odnosno ulicama prvog i drugog prioriteta, uslovi za odvijanje saobraćaja su povoljni, uz korištenje zimske opreme – kazao je.

Zimska služba danas će raditi na ulicama trećeg i četvrtog prioriteta, međutim, naglašava Đipa, imaju problem s nepropisno parkiranim vozilima, zbog čega je kretanje i manevrisanje specijalnih vozila zimske službe izuzetno otežano.

Dodao je da se radi o manje važnim ulicama unutar naselja koje su pune nepropisno parkiranih vozila na kolovozima i pločnicima.

S tim u vezi, podsjetio je na zakonsku obavezu vlasnika i korisnika stambenih i poslovnih objekata da čiste snijeg i led s prilaznih puteva i ispred objekata te da kontrolu ove zakonske obaveze provodi služba komunalnih redara i komunalna inspekcija.

Napomenuo je da zimska služba KJKP Rad ove zime održava saobraćajnice na području četiri gradske općine, Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad te da općine Hadžići, Ilidža, Vogošća i Ilijaš nisu u njihovoj nadležnosti.

(Vijesti.ba / FENA)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime