DF: Zlatko i Bakir haman su nas zadužili za milijardu i 300 miliona KM

0
0

news-2013-Mart-df_logo_533749835Sarajevo – Demokratska fronta – Željko Komšić želi ovim putem izraziti zadovoljstvo što je ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija priznao da je obmanuo narod Bosne i Hercegovine govoreći o navodnom uspjehu takozvane donatorske konferencije u Briselu.

Ono što, pak, treba da rastuži svakog građanina ove zemlje je to što jedan od njenih najvišh zvaničnika očekuje da će njegove laži proći potpuno nekažnjeno. Očekujemo da i Bakir Izetbegović također izađe pred narod i prizna da su on i Lagumdžija otišli po donacije za obnovu štete od poplava, a vratili se sa kreditima.

Dok to ne uradi, podsjećamo javnost na njihove izjave iz kojih proizlazi da su namjerno obmanjivali narod. Dakle, po povratku iz Brisela, Lagumdžija je izjavio da je „BiH ovdje dobila obećanja za 809 miliona eura pomoći“, dok je Izetbegović stidljivo nagovještavao da to ipak nije pomoć, nego krediti ali “s takvim uvjetima da je to skoro na razini granta”. Stoga ih pozivamo obojicu, i Lagumdžiju i Izetbegovića da kažu da li su lagali tada ili lažu danas i da li je lagao samo jedan ili lažu obojica? I koja je razlika između granta i haman granta? I da li to znači da su nas samo haman zadužili za milijardu i trista miliona maraka? I koja je razlika između zaduženja i haman zaduženja?

Činjenice kažu da je BiH zemlja zaključno sa 2013. godinom, prema izvještaju Ministarstva finansija i trezora BiH, zadužena toliko da kada bi se danas prestala zaduživati, treba nam 33 godine da vratimo dug. Činjenica je da građani nisu i teško da će vidjeti i feninga od takozvane pomoći koju su sakupili Lagumdžija i Izetbegović i da će hiljade njih jesen i nove kiše dočekati u kolektivnim smještajima. Činjenica je da je Bosna i Hercegovina prošla ovako loše na donatorskoj konferenciji zato što ni Lagumdžiji ni Izetbegoviću ne vjeruje niko izvan granica ove zemlje i ne želi im povjeriti vlastiti novac na upravljanje. To su činjenice, sve ostalo je jeftino politikanstvo, stoji u saopćenju.

(vijesti.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime