DF Srebrenik: ‘Zbog čega je predsjednik Željko Komšić iznio grube neistine o nama?’

0
20

df-zeljko-komsicSrebrenik  ̶  Spomenut je slučaj u Živinicama, a Komšić je javno prozvao i dio stranke u Srebreniku.

-Kada je riječ o nekim ljudima iz Srebrenika, njihovo ponašanje prema kolegama u stranci je takvo da ja sa takvim ljudima ne bih ni ovce čuvao, a kamoli bio u jednoj stranci. Upućivati psovke ljudima, te mrtvu djecu psovati… jednostavno ne dolazi u obzir. U stranci u kojoj sam ja, to se neće dešavati, kazao je Komšić u programu FTV-a.

Na ovo su danas reagirali članovi Općinskog odbora DF Srebrenik, navodeći da FTV nije željela objaviti njihovo reagiranje.

-Prvi puta se zvanično obraćamo javnosti u ime OO DF Srebrenik, nerado – jer sve eventualne probleme i nesuglasice, po našem mišljenju, bi trebalo rješavati u okviru organa Stranke, ali grube neistine koje su iznesene u emisiji „Dnevnik D“ na FTV od strane našeg predsjednika Željka Komšića su nas jednostavno primorale na to. Šokirani, i po prvi puta čujući ovakve teške riječi, a pretpostavljući da se radi o jednoj našoj kolegici koja je jedina imala tu tragediju, inače članici OO DF-a Srebrenik, odmah smo je kontaktirali da vidimo da li je to istina i kako niko od nas ne zna za takvo neljudsko i necivilizirano ponašanje prema njoj. Ta osoba (ime poznato redakciji) je kategorički zanijekala da je ikad, od bilo koga doživjela takve uvrede vezano za njenu ličnu tragediju i da ne zna iz kojeg izvora je ta neistinita informacija došla do samog Željka Komšića, navodi se u saopćenju, te dodaje:

-Otvoreno, postavljamo pitanje lično predsjedniku Komšiću, ko, na koji način i sa kojim ciljem je njemu rekao ovu neistinu, jer čvrsto vjerujemo da je gore navedena izjava od strane Predsjednika bila zasnovana na osnovu smišljeno datih neistina od strane pojedinaca. Kakva osoba može koristiti lične tragedije ljudi u svrhu ostvarivanja nekih ciljeva?!

Jedini problem koji OO DF Srebrenik ima, kako se navodi u saopćenju, jeste “nesporovođenje legitimne odluke po dokumentima stranke o razrješenju dužnosti predsjednika OO DF Srebrenik, Džemala Moranjkića, zbog pogrešnih odluka, nerada i slabe komunikacije sa Odborom i kompletnim članstvom na opštini Srebrenik”.

-Odluka je donesena prije 3 (tri) mjeseca i prolongirana je do poslije izbora koji su već davno završeni. Razriješni predsjednik i dalje nastavlja kabadahijski da obavlja svoju funkciju javno se hvaleći, da i pored relativno slabih izbornih rezultata, za koje bi on sam trebao imati političku odgovornost, ne namjerava da odstupi sa tog mjesta jer ima dobre veze sa ljudima bliskim Predsjedniku stranke. Bezbroj molbi i poziva upućenih Centrali stranke da se dođe u posjet OO DF Srebrenik i sagleda kompletna situacija, da se sasluša i druga strana priče nisu urodili plodom. Pitamo se zbog čega ili zbog koga?

A onda ovakav javni istup prvog čovjeka stranke, koji je krajnji cilj toga?? Ponovno, ovako javno, kada ne možemo drugačije, pozivamo Predsjednika Komšića sa saradnicima da konačno posjeti ovaj OO, i ukoliko se pokaže da ima istine u njegovoj izjavi, tražimo ime i prezime te osobe koja mora snositi odgovornost i biti automatski isključena iz stranke. U suprotnom tražimo izvinjenje od strane predsjednika Komšića za izrečene i gore navedene sankcije za osobu koja mu je to i servirala, zaključuje se u saopćenju članova OO DF Srebrenik.

(Bportal.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime