Desetak učenika MSŠ Gračanica završilo u hitnoj nakon što su bačeni suzavci u učionicu

0
8

Desetak učenika MSŠ Gračanica završilo u hitnoj nakon što su bačeni suzavci u učionicu

Gračanica – U JU Mješovita srednja škola Gračanica prošle sedmice se dogodilo nekoliko nemilih incidenata nakon kojih je desetak učenika potražilo ljekarsku pomoć. Pet učenika odlučilo se “zabaviti” tako što su tri puta bacili suzavac u učionicu.

Prvi incident dogodio se u utorak, drugi u srijedu i treći u petak 12. februara, kada su učenici dobili napade gušenja, imali mučninu i kašljali zbog posljedica nadražaja koje je izazvao suzavac. Došlo je do ometanja nastave i učenici su bili preplašeni.

“Desetak učenika je završilo u hitnoj. Neki su odvezeni vozilima Hitne pomoći, a neke smo vozili mi nastavnici svojim vozilima. Ovo je prvi put da se desio jedan ovakav nemili događaj”, rekao nam je v. d. direktora JU Mješovita srednja škola Gračanica Redžo Alihodžić.

Ističe kako su menadžment škole, pedagog i nastavnici odmah saznali ko je odgovoran za ovaj slučaj te da je riječ o pet učenika. Ovim činom oni su grubo prekršili Pravila škole i Pravilnik o materijalnoj i disciplinskoj odgovornosti učenika.

“Sutra su pozvani roditelji kako bi učenici pred njima dali izjavu, a onda će Nastavničko vijeće zasjedati i vidjet ćemo koje mjere poduzeti. To je nezahvalna situacija. Roditelji učenika koji su završili u hitnoj će tražiti rigorozne mjere, s druge strane to su djeca”, rekao je Alihodžić.

Nastavničko vijeće JU MSŠ Gračanica je na sjednici održanoj u ponedjeljak oštro osudilo ponašanje učenika koji su prouzrokovali ove incidente i poručili su da će odgojno-disciplinske mjere biti izrečene nakon provedene procedure konačnog utvrđivanja učenika. Također, uputili su izvinjenje ostalim učenicima i roditeljima zbog pretrpljene neugodnosti.

(klix.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime