Deseta međunarodna ljetna škola “Mladi i naslijeđe”

0
48

medjunarodna-ljetna-skola-mladi-i-naslijedje-620x325Mostar, Sarajevo – Međunarodni forum Bosna, uz saradnju i podršku više organizacija iz zemlje i svijeta, organizirat će Desetu međunarodnu ljetnu školu „Mladi i naslijeđe“ 2015. Ovaj program bit će organiziran u Stocu, Mostaru i Sarajevu od 29. jula do 11. augusta 2015. godine.

U program su uključene radne, obrazovne i rekreacijske aktivnosti. U školu je uključeno trideset mladića i djevojaka – studenata, devet profesora iz zemlje i svijeta, šest voditelja radionica tradicijskih umijeća i šest organizacijskih voditelja.

Cilj ovog programa je snaženje teoretskih i praktičnih znanja o pluralnom društvu i različitim utemeljenjima toleriranja i štićenja kulturnih razlika u društvima vladavine prava i demokratskog legitimiranja vlasti. U toku radnih aktivnosti sudionici će biti uključeni u dugoročne projekte valoriziranja, štićenja i obnavljanja kulturnog i prirodnog naslijeđa Stoca i njegove okoline.

U okviru programa bit će organizirano šest radionica – Osma stolačka drvorezbarska radionica, Druga stolačka kovačka radionica, Sedma radionica javnih radova u Stocu, Prva stolačka kamenoklesarska radionica, Treća stolačka radionica umjetničke obrade kamena i Druga radionica vernakularnog naslijeđa.

U ovogodišnji program uključena su i dva tečaja – streličarstva i sokolarstva.

(studomat.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime