Delegacija Općine Bihać u posjeti općinama Inđija i Kikinda

0
19

1395368_555212184553391_1249180428_n_651617246Bihać – Tom prilikom, goste iz Bihaća pozdravili su predsjednik općine Inđija, Petar Filipović i njegov zamjenik Milan Bodiroža. 

Direktor Agencije za IT,GIS i komunikacije, Mile Bodrožić prezentirao je način i model funkcioniranja prijemne kancelarije, Sistema 48, E – uprave, elektroničke sjednice, kao i GIS, geografsko – informacijski sustav kao osnove suvremene učinkovite lokalne samouprave.

O promociji i pomoći razvoju ruralnim sredinama u općini Inđija govorila je direktorica Agencije za ruralni razvoj, Biljana Zec , dok je unapređenje rada lokalne administracije u funkciji privlačenja stranih direktnih investicija prezentirao Dragan Janković, direktor Agencije za ekonomski razvoj općine Inđija.

Predsjednik općine Inđija, Petar Filipović, zahvalio se načelniku općine Bihać, Emdžadu Galijaševiću i njegovim suradnicima što su izrazili želju da posjete općinu Inđija i da se upoznaju s modelima funkcioniranja lokalne samouprave.

Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća istaknuo je da je općina Inđija prepoznatljiva, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u širem okruženju, kao jedna od najuspješnijih općina i izrazio uvjerenje da Općina Bihać ima što naučiti od općine Inđija.

”Bihać, kao i cijela Bosna i Hercegovina, ima veliki problem nezaposlenosti, tako da je posebna tema koja nas interesuje upravo način na koji su ljudi koji su ovdje radili i koji rade, uspjeli privući strane investitore i pokrenuli razvoj općine. Općina Bihać ima dobre predispozicije, resurse i geostrategijski položaj, tako da u tom smislu, moramo vidjeti što u jednoj “složenoj” zemlji, kakva je Bosna i Hercegovina, možemo učiniti i na koji to način, kako bismo privukli strane partnere jer je to jedini način da se u našoj sredini poboljša situacija” – naveo je načelnik Galijašević.

Delegacija Općine Bihać posjetila je i Općinu Kikindu s kojom je uspostavljena saradnja prije skoro četiri desetljeća, a suradnja je ponovno uspostavljena tijekom 2011. godine. Predsjednik općine Kikinda, Pavao Markov, i njegov gost ocijenili su da bi postojeća kulturna i sportska suradnja trebala produbiti i na gospodarskom planu.

“Dobri su odnosi bili i nema razloga da ako nešto imamo zajedničko, tu suradnju ne razvijamo. Kikindi i Bihaću potrebno je da naše privrednike povežemo” – rekao je Galijašević i pozvao čelnike oštine Kikinda da ih posjete.

(Bihac)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime