Danas svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu

0
94

Dodjela diploma studentima UNSA za akademsku 2014/15. godinu, foto: Davorin Sekulić, Klix.ba (ARHIVA)

Sarajevo – Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu bit će održana danas u dvorani “Juan Antonio Samaranch” u Sarajevu sa početkom u 11,00 sati.

Na svečanosti, koju Univerzitet u Sarajevu organizira jedanaesti put u svojoj historiji, prof. dr. Muharem Avdispahić, rektor Univerziteta u Sarajevu, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademija promovirat će 6369 diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu.

Svim završenim studentima prvog i drugog ciklusa studija diplome će biti uručene u dvorani „Juan Antonio Samaranch“.

Na osnovu odluke Senata Univerziteta u Sarajevu, najuspješniji studenti primit će posebna priznanja.

Priznanje Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu dodjeljuje se za 1% ukupnog broja svršenih studenata I ciklusa studija, kao i za 1% ukupnog broja svršenih studenata II ciklusa studija sa ukupnom prosječnom ocjenom ostvarenom tokom I i II ciklusa studija iznad 9,50. Priznanje Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu dodjeljuje se za sljedećih 2% ukupnog broja svršenih studenata I ciklusa studija, odnosno 2% ukupnog broja svršenih studenata II ciklusa studija sa ukupnom prosječnom ocjenom ostvarenom tokom I i II ciklusa studija iznad 9,00. Povelja Univerziteta u Sarajevu dodjeljuje se najboljem studentu određenog fakulteta ili akademije čija je prosječna ocjena manja od 9,00, a iznad 8,00.

Televizija Sarajevo će direktno prenositi svečanost, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu.

(studomat.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime