DAN NAKON ATLANTIDE

0
18

10Ramiza sa Širokače neki dan sretnem na ovim protestima. Utopio se i on u stotinjak onih iskrenih demonstranata koji traže i priželjkuju promjene. Neizbježna cigareta u ustima koju prebacuje sa jednog kraja na drugi, ruke u džepovima-to je Ramčo.

Piše: Admir F. Beganović

„Gorio ko ova cigara ako lažem. Da uključe detektor laži na bilo kojeg političara sprava bi pregorila. Crklo bi sokočalo ko da ga nikad nije ni bilo. A i ovaj narod blesav. Vidiš da je na ulicama sve manje i manje ljudi. Prazna Titova ko seoski Dom kulture. Oni koji najviše zagovaraju promjene sad su kod kuće,uz ženine guzove i pametuju kako će do promjena teško doći. Hajmo na kafu. Ne mogu gledat više ovaj jad.

Politički veleslalom sa narodom se nastavlja  a naroda se manje na ulicama. U pravu je Ramiz.

„Treba neka nova stranka u Bosni, novi ljudi. Ovi se ofucali ko mađarska sobarica, sve se vrti u krug a mi sve bliže dnu. Gledam neki dan emisiju „U žiži“, gost im bio Hako Duljević, predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije. Izjavio je da bi želio da se i u Bosni desi Bošnjačka demokratska zajednica kao što je u Srbiji i Crnoj Gori. Šta vi novinari znate o tome?“.

bdzBIH

„Gledao sam i ja i ne znam šta bih ti rekao. Interesantnije su mi reakcije nakon izjave. On jeste to izjavio ali nije ništa tvrdio, garantovao, obećao….veoma mudro je to upakovao, ostavio kao mogućnost, neminovnost. Bosna ti je još malo ko Atlantina, uništena, potopljena. Politički kurvaluk ovih dosadašnjih je isplativ za njih. Boli njih za narod. Slažem se da trebaju nove face na sceni. Ovaj dosadašnji krvotok je zatrovan. Živi se od danas do sutra,prekosutra je daleko, veoma daleko i neizvjesno. Kolorit bunta je zanimljiv ali sve mi izgleda pasivnije. Mašta je postala jača od znanja, mit od historije, snovi od činjenica. Slabo ko je reagirao na Hakinu izjavu. Strah ih. Smeta ono „bošnjački“. Normalna je Srpska demokratska i Hrvatska demokratska ali Bošnjačka je opasnost. Sad svi „bacaju grah i gledaju u fildžan“, šta će biti a vidjeces navale izjava uskoro. Ja sam za nove ljude,nove face,nove programe“.

Hakina funkcija priče je (ne)jasna. Dosadašnji vladari bi morali na dijetu. Neko sanja da se nakon bosanske Atlantine pojavi BDZ, neko i strahuje. Pošten svijet želi promjene. Uzeli su nam sve osim časti. Sva ljepota se počela stidjeti, snovi napuštaju… Moju dušu neće hakirati, ne dam. Ja sam vojnik(sad bi me moj dobri Tarik ružio što ovo često potenciram ali moram), uvijek u pripravnosti.

A kada razni pokretači, osnivači, predsjednici, premijeri budu otvarali kutiju gdje piše BDZ moraće pročitati:

PRIJE UPOTREBE PAŽLJIVO PROČITATI UPUTSTVO. ZA OBAVIJESTI O INDIKACIJAMA, MJERAMA OPREZA I NEŽELJENIM DEJSTVIMA POSAVJETUJTE SE SA SVOJIM LJEKAROM ILI FARMACEUTOM.

Šta će biti dan nakon Atlantide?

Kad ono počinje prelazni rok???

(Bosna PRESS)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime