Da je Abu Hamza počinio genocid danas bi bio na slobodi!

0
5

bih-evropski-sud-za-ljudska-prava-imad-al-husin-abu-hamza-1329724822-127759Nakon što je Sud Bosne i Hercegovine jučer donio odluku o obustavljanju izdržavanja kazne i oslobađanju deset osuđenih najokorjelijih ratnih zločinaca, pravni eksperti najavljuju da će još 70 ratnih zločinaca uskoro biti pušteno na slobodu. Sud BiH počinje puštati na slobodu ljude koji su osuđeni za genocid protiv Bošnjaka i koji su dobili po tridesetak godina.

Sud BiH ratne zločince pušta na slobodu pozivajući se na odluku Ustavnog suda od 22. oktobra 2013. godine koji je usvojio apelacije osuđenih pred Sudom BiH, te utvrdio povredu prava optuženih iz člana 7. stav 1. Evropske konvencije i ukinuo presude Državnog suda. Ne treba biti pravni ekspert pa shvatiti da je pravni sistem BiH urušen i doveden do apsurda.

I sada dolazimo do veoma zanimljive situacije, do neviđenog apsurda. Na slobodu se masovno puštaju ubice osuđene za genocid nad Bošnjacima ( osim Suda BiH istu stvar radi Haški tribunal koji poklanja privremene slobode srpskim zločincima), a u zatvoru, u Imigracionom centru u Lukavici, ni kriv ni dužan tamnuje Abu Hamza – Imad Al Husin.

Kako bilo kome ko je normalan na svijetu objasniti situaciju u kojoj potpuno nevin čovjek leži u zatvoru već šestu godinu a na slobodu izlaze ubice koji su pobili hiljade Bošnjaka? Da stvar bude još gora, po svemu sudeći, Abu Hamza će još godinama nevin ležati u zatvoru. Sve su prilike da se pravni sistem BiH sav slomio preko Abu Hamzinih nezaštićenih leđa. Da je Abu Hamza počinio genocid danas bi bio na slobodi, ko mu je kriv što je nevin!

 

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime