Cvijanović: Zakon o državljanstvu ne umanjuje ničija prava

0
4

news-2013-Juni-zeljka_cvijanovic_200166486Banja Luka – Predsjednik Vlade Republike Srspke Željka Cvijanović izjavila je da ne vidi povredu vitalnog nacionalnog interesa u Zakonu o državljanstvu Republike Srpske, te očekuje da će zakon uskoro biti u primjeni. Komentarišući inicijativu Kluba Bošnjaka u …

… Vijeću naroda Republike Srpske da pokrene proceduru zaštite vitalnog nacionalog interesa na ovaj zakon, Cvijanovićeva je rekla da u zakonu ne vidi bilo koju normu koja bi trebalo da bilo koga diskvalifikuje i da bilo kome uskrati neka prava.

“To je jedan sasvim moderan zakon i kao takvog ga možemo braniti”, istakla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da je kao član Vlade učestvovala u izradi Zakona o državljanstvu Republike Srpske i njegovom upućivanju u skupštinsku proceduru, te da je u toj funkciji spremna da brani zakon.

“Činjenica je da zakon može naići na određene probleme ukoliko neko od naroda pomisli da treba da uloži veto i pokrene zaštitu vitalnog nacionalnog interesa. Lično ne vidim tu povredu kada je riječ o ovom zakonu, očekujem da će se proceduralno stvari vratiti na svoje mjesto i da ćemo konačno imati zakon koji će stupiti na snagu”, zaključila je Cvijanovićeva.

Vijeće naroda Republike Srpske razmatraće u ponedjeljak, 12. maja, odluku o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Kluba bošnjačkog naroda na Zakon o državljanstvu Republike Srpske.

Šef ovog kluba Mujo Hadžiomerović rekao je krajem aprila, kada je Klub Bošnjaka stavio veto na taj zakon i pokrenuo pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa, da je ovo “jako osjetljiva materija, s obzirom na posljednja dešavanja u vezi sa prebivalištem” i dodao da određeni članovi Zakona o državljanstvu impliciraju na odluku Vlade Srpske o prebivalištu.

(vijesti.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime