Crnogorski mitropolit Mihailo: BiH se mora ujediniti, Srbija ne smije ništa Crnoj Gori

0
129
Rezultat slika za Crnogorski mitropolit Mihailo: BiH se mora ujediniti, Srbija ne smije ništa Crnoj Gori
On je poručio da je Srpska pravoslavna crkva mitom i korupcijom, tzv. simonijom, kupila samostalnost.

“SPC je najgora, mrze Islam, za njih je to pasja i lažna vjera. Srpski popovi su u Vatikanu trčali za Papom da ga poljube u ruku”, rekao je mitropolit Mihailo gostujući na Face TV.

On je komentarišući posljednja dešavanja u Crnoj Gori u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti i imovini SPC-a kazao da je Crnogorska pravoslavna crkva nezadovoljna jer joj je sve uzeto.

“Odnosi će biti zategnutiji, nije ovo samo pitanje imovine. Srbi hoće da se anulira referendum i Crnu Goru da pripoje Srbiji, pa da imaju izlaz na more. Kad bi Srbija vratila sve što je uzela od Crne Gore, ništa im ne bi ostalo”, kazao je.

Dalje je istakao da se neće dozvoliti da ono što je crnogorsko bude dio Srbije.

“Đukanović je mudar političar, čekao je ovaj momenat kao što je čekao referendum o samostalnosti. Govorili su da sam primio Islam. Nemam nikakvih kontakata sa srpskim episkopima, a neki od njih hoće u CPC, neću ih sve primiti. Ima popova i patrijarha koji su oženjeni, a ima i onih “drugih”. Irinej ima dvoje djece, German je imao djece, a i Pavle. Dačić je rekao da treba oduzimati državljanstvo Crnogorcima, a to rade vrlo mali političari. On je mali Slobo, nije svako Ture za vezira. Srbi su priznali Kosovo i potpisali NATO pakt. Turci su znali cijeniti crnogorsko junaštvo, a i mi njihovo. Kod Srba su i Isus i Bogorodica Srbi, još samo da i poslanika Muhammeda prisvoje”, kazao je, između ostalog, mitropolit.

On je poručio da je srbijanski otac nacije Dobrica Ćosić potvrdio da su Srbi sve lažima dobili.

“Svi vjerujemo u jednog Boga, Allaha. Republika Srpska, država u državi ne može biti, BiH se mora ujediniti. Ljudi će se u BiH ponovo voljeti”, izrazio je nadu mitropolit Mihailo.

On je poručio da je prošlo vrijeme ratovi kakvi su se desili ’90-ih godina i da takvog sukoba ne može biti ni u Crnoj Gori između Crnogoraca i Srba, koliko god situacija bila napeta te da Srbija ne smije ništa učiniti Crnoj Gori.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime