Crni labudovi o pisanju portala Nedžada Latića: Zar svaki patriota mora biti predmet klevete?

0
6

Hase Tirić u SDP ipak odlepršao iz SBB-a FOTO: SDP

“Crni labud odlepršao iz SDA”, naslov je teksta objavljenog na portalu The Bosnia Times, a kojim autor obavještava javnost da je osnivač jedinice Crni labudovi Hase Tirić napustio SDA te se pridružio SDP-u.

Autor teksta objavljenog na portalu čiji je sadržaj odnedavno postao specijalni prilog u Dnevnom avazu, novini kojoj “konsultantske usluge” pruža predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, dodatno pojašnjava kako je Tirić nakon napuštanja SDA “osobno došao u prostorije SDP-a i potpisao pristupnicu”.

Ono što je autor Avazovog specijalnog priloga zaboravio spomenuti jeste da Tirić prije pristupanja SDP-u nije bio član SDA, već član SBB-a Fahrudina Radončića. Upravo je Tirić bio predsjednik Općinskog odbora SBB-a Ilidža, ali taj je podatak nekako promakao portalu Nedžada Latića.

Međutim, čini se da nije stranačka pripadnost Haseta Tirića jedino što je sporno u tekstu. Da je tako, potvrđuje reakcija Udruženja boraca “Crni labudovi”, u kojoj se navodi da je u tekstu “izneseno niz dezinformacija i laži”.

Saopćenje u nastavku prenosimo u cjelosti:

– Stavljati herojsku borbu za slobodu Crnih labudova i rad UB “Crni labudovi” u kontekst “mafijaško-kriminalnih” radnji, kako se navodi u tekstu, za nas je krajnje uvredljivo. Svojim tekstom autor je uvrijedio sve bivše pripadnike jedinice Crni labudovi, RVI-e i porodice naših šehida.

Naručilac, nalogodavac i autor teksta mogli su provjeriti barem osnovne informacije koje su objavljene u tekstu, prije svega personalne prirode, koje se odnose na počasnog predsjednika Udruženja Haseta Tirića i predsjednika Skupštine Udruženja Izeta Spahića-Bućka.

Naš saborac Spahić Izet-Bućko, brigadir Armije RBiH i nosilac ratnog priznanja “Srebreni štit”, bio je častan pripadnik jedinice Crni labudovi. Danas svojim aktivnostima u manjem bh. entitetu pomaže proces povratka protjeranog stanovništva u istočnoj Bosni i na tom putu ima našu apsolutnu podršku.

Na žalost autora teksta “jato se nije razletjelo na sve strane svijeta”. Ako niste, znali tu smo, tu ćemo i ostati da svjedočimo historiju časne borbe pripadnika jedinice Crni labudovi i 79 njenih pripadnika koji svoje živote ugradiše u temelje nezavisnosti naše domovine.

Udruženje boraca “Crni labudovi” je formirano isključivo s ciljem čuvanja od zaborava herojske borbe jedinice Crni labudovi Armije RBiH, kao i drugih tekovina odbrambenooslobodilačkog rata te borbe za bolji status naših demobiliziranih boraca. Svaki član Udruženja ima apsolutno pravo da se kroz individualni rad uključi u politički život naše domovine. Svoje političke ciljeve niti jedan pojedinac nije, niti će graditi preko Udruženja “Crni labudovi”. Naša jedina politika je – država Bosna i Hercegovina.

Pitamo se gdje je nestao etički kodeks novinarske profesije kod pojedinih medija? Zar baš svaki patriota ove zemlje danas mora biti predmet klevete, laži zarad sitnih ličnih i političkih interesa.

U cilju zaštite digniteta Udruženja boraca “Crni labudovi” i njenih članova zahtijevamo od imenovanog portala i njegovog osnivača Nedžada Latića javno izvinjenje i brisanje pomenutog teksta sa svih internet stranica. U suprotnom, Upravni odbor će kod nadležnih institucija pokrenuti tužbu – navodi se u saopćenju.

izvor: Faktor

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime