CLPU i Medžlis iz Bihaća organizovao seminar za imame na temu “društveni aktivizam”

0
16

e6d37092f0679be89b09e8b38bd982b5_XLBihać – U organizaciji Medžlisa IZ Bihać i nevladine organizacije CLPU-a iz Sarajeva, danas je u prostorijama Muftijstva Bihać održan jednodnevni seminar na temu “Društevni aktivizam”. Cilj seminara je bio proširenje teoretskih znanja imama i sticanja vještina uspješnog društvenog aktivizma. Program seminara se sastojao od četiri modula od kojih je prvi tretirao temu društvenog aktivizma kao pojave, zatim drugi modul u kojem je bilo govora o društvenom aktivizmu i njegovoj aktivnoj a ne pasivnoj ulozi, fazama društvenog aktivizma i konačno u ćetvrti modul, koji se sastojao od radionice – čiji cilj je bio povezivanje usvojenih činjenica, vještina i iskustva na praktičnim zadacima društvenog aktivizma iz domena profesije i posla kojim se bave imami.

Prema riječima Ismeta Purdića, jednog od predavača, seminar je namjenjen za javne i društvene ličnosti, koje žele ovladati vještinama uspješnog i djelotvornog društvenog aktivizma.

–       Cilj seminara je promocija, širenje i usađivanje pozitivnih društvenih vrijednosti koje će unaprijediti društvo i ostvariti smisao ljudskog života, a ujedno potiskivati i efikasno odstranjivati loše i ružno iz životnog okruženja i ljudskog ponašanja” kaže prof. Purdić.

Za Medžlis IZ Bihać, ovakav tip seminara predstavlja poboljšanje rada i efekata djelovanja imama na terenu, dok će poimanje društvenog aktivizma i uloga u njemu biti jasniji i značajniji.

 

–       U 2014. godini Medžlis IZ Bihać je u saradnji sa CLPU-om iz Sarajeva počeo sa organizacijom ciklusa seminara. Ovi seminari imaju za cilj da imamima našeg medzlisa ukazu na nove oblike i mogućnosti djelovanja u sadašnjem okruženju. Nadamo se da će znanja i vještine, koje će biti usvojene za vrijeme trajanja ovih seminara, dati jedan novi pozitivni impuls u njihovoj primjeni na radost i zadovoljstvo zajednice u cjelini.”istakaojeglavniimamprof. Mensuref. Ćehić.

 

(akos.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime