Članovi Predsjedništva BiH sa čelnicima OHR-a

0
4

lanovi-predsjednitva-bih-sa-elnicima-ohr-a

BiH – Bosna i Hercegovina namjerava početkom naredne godine podnijeti zahtjev za punopravno članstvo u Evropskoj uniji rečeno je tokom današnjeg susreta predsjedavajućeg i članova Predsjedništva BiH Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića, i Mladena Ivanića sa Valentinom Inzkom, visokim predstavnikom u BiH i njegovim zamjenikom Bruceom Bertonom, koji je ujedno i supervizor za Brčko distrikt.

“Na sastanku su dominirale teme vezane za političko-ekonomsku situaciju u BiH, a razmijenjna su i mišljenja o aktivnostima vezanim za ispunjavanje uslova za integraciju BiH u EU i NATO. U tom kontekstu rečeno je da BiH ima namjeru podnijeti zahtjev za punopravni članstvo u EU početkom 2016. godine”, saopšteno je, između ostalog, iz Predsjedništva BiH.

Navedeno je kako su članovi Predsjedništva BiH ponovili stav da su se usaglasili u donošenju odluka u interesu napretka BiH i za ispunjavanje uslova za predaju zahtjeva za članstvo BiH u EU. Konstatovano je i da postoji jasno opredjeljenje Predsjedništva BiH da se radi na unapređenju političko-ekonomske situacije u zemlji.

“Inzko i njegov bliski saradnik Berton ponovili su da međunarodna zajednica podržana napredak BiH i jačanje funkcionalnosti državnih institucija, a sve u interesu integracije BiH u EU i NATO”, navedeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva BiH novoimenovanom prvom zamjeniku visokog predstavnika i supervizoru za Brčko distrikt Bruceu Bertonu poželjeli uspjeh u obavljanju posla.

(Anadolu Agency)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime