Članovi i simpatizeri SDU BiH u Brčko Distriktu imenovali povjereništvo

0
16

15016.png

Brčko – Nakon nedavno uspostavljenog općinskog povjereništva Socijaldemokratske Unije BiH u Živinicama i Tuzli, jučer je za povjerenika SDU za područje Brčko Distrikta imenovan g. Edin Dervišević.

Prema planu aktivnosti,predviđeno je do 25.04.2016. održavanje izborne skupštine, na kojoj će biti izabrani svi organi stranke SDU za područje Brčko Distrikt, a do tada se intenzivno radi na upisu članstva,uz napomenu da su ovoj stranci već sada pristupili ugledni poduzetnici, eminentni profesori, kulturni i sportski djelatnici i omladina.
Imajući u vidu sve okolnosti na ovom prostoru, postoji značajan interes za učlanjenje u ovu stranku uz činjenice da su građani nezadovoljni i razočarani vladajućim političkim strankama kao i sadašnjom politikom na području Brčko distrikta. Međutim, jedan od ključnih elementa i nada u bolje sutra se ogleda u tome da građani prepoznaju program ove stranke, koji je usmjeren na socijalnu sigurnost i stabilnost za sve građane, održivi privredni razvoj i ekologiju, a posebno značaj rijeke Save i Luke Brčko, Brčko Distrikt kao univerzitetsko središte, jasnu ulogu učinkovite države i javnog sektora te ravnomjerni razvoj svih područja Brčko Distrikta. Ovim oblastima sadašnja i dosadašnje vlasti nisu posvećivale odgovarajuću pažnju niti interes.

U organizacijskim prioritetima SDU Brčko Distrikta je stavljanje u funkciju svakog od mjesnih odbora, a u političkim, pokretanje inicijativa za obimniju ekonomsko-regionalnu saradnju koja bi potakla masovnija zapošljavanja, oslobađanje obrtništva i poduzetništva parafiskalnih nameta, pružanje stručne pomoći za podnošenje zahtjeva za financiranje iz EU, bolji položaj penzionera i drugih ugroženih kategorija, odlučniju borbu protiv kriminala i korupcije, finansiranje javnih potreba u predškolskom odgoju, kulturi, sportu i civilnom društvu. Pomenuto treba kratkoročno rješavati samo političkom voljom, dok će za ostvarenje dugoročnih biti potrebna i materijalna sredstva te stručno znanje, čega ne manjka meću članstvom SDU u Brlko Distriktu.

(sdu.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime