Članovi Akos-a i UG Svitanje na drugoj skupštini Abom-a

0
5

1687b30235f821c920777e29da365ad1_XLSarajevo – U Sarajevu je 26.12.2013. godine održana Druga redovna skupština Aktivne bošnjačke mreže – ABOM. U prisutsvu delegata te brojnih gostiju i prijatelja zasjedanje je proteklo u radnoj atmosferi.

U svojstvu gostiju AKOS je predstavljao Esed Ivojević, koordinator AKOS-a u Koordinaciji bošnjačkih NVO, a UG Svitanje je predstavljao Sanadin Voloder. AKOS sa svojim pridruženim članicama će i dalje razvijati saradnju sa Aktivnom bošnjačkom mrežamo kroz dosadašnje module i nove zajedničke projekte.

U ime AKOS-a čestitamo na uspjehu i radu Aktivne bošnjačke mreže i želimo da u narednoj godini još više uspjeha i ostvarenih ciljeva.

Izvještaj sa skupštine:

Na dnevnom redu se našlo šest tačaka među kojima su Izvještaj o radu ABOM-a za 2013. godinu te Plan rada ABOM-a za 2014. godinu koje je skupštini podnio predsjednik Udruženja Ismet Bećar. Nakon toga razmatran je i finansijski izvještaj za 2013. godinu. Također, na prijedlog Upravnog odbora, donesen je novi Statut Udruženja u kojem su se eliminirale određene protivrječnosti u pogledu rada organa Udruženja, a koje su se nalazile u postojećem Statutu, te je Upravni odbor proširen na sedam članova. Sve tačke su realizirane jednoglasnim usvajanjem. Na kraju, ABOM je dobio i novu predsjednicu Skupštine za naredni period dipl. iur. Amru Halilović-Mulaosmanović koja je na tu dužnost izabrana jednoglasno. Osim toga, zaključeno je da UO na svojoj prvoj sjednici nakon skupštine i formalno imenuje hfz. Nerminu Čakić za Koordinatoricu aktivistica ABOM-a.

(akos.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime