Chronos edukacija – prvi portal za online edukaciju u BiH

0
36

chronos_edukacija_coverBiH – Chronos edukacija je prvi web portal za online edukaciju u našoj zemlji i zvanično je dostupan od 15. oktobra 2013. godine. Portal omogućava stjecanje novih znanja i usavršavanje vještina koje će pojedinca učiniti boljim profesionalcem u poslu koji obavlja, te ga učiniti konkurentnijim na tržištu rada, što je u današnje vrijeme jako važno.

Portal funkcioniše na način da postoji dio besplatnog sadržaja, za koje je potrebna samo registracija, te komercijalni dio u kom se pohađanje obuka plaća. Za studente i nezaposlene osobe omogućen je i dodatni popust u iznosu od 10% na sve dostupne edukacije.

– Bez obzira što portal funkcioniše tek nepuna četiri mjeseca, povratne informacije koje dobijamo od naših korisnika su sjajne i to nam predstavlja veliku motivaciju za realizaciju novih edukacija i uvođenje dodatnih funkcionalnost. Osluškujemo sugestije i želje svih naših korisnika i trudimo se da ispunimo sve ono što njima može omogućiti lakše i brže savladavanje gradiva, te bolju pripremu za tržište rada i svakodnevne poslovne aktivnosti, navode iz Chronos edukacija.

Broj registrovanih korisnika je u konstantnom porastu, i što je veoma pozitivno – značajan broj se zbog novih sadržaja ponovo vraća, kažu iz Chronos edukacija te ističu ono što je do sada urađeno i svoje planove za naredni period:

Šta je urađeno u prethodnom periodu?

  • Postavljen je novi Modul – Instruktivna nastava iz Mikroekonomije, sa kojim je cilj pružiti osnovna znanja iz predmeta Mikroekonomija. Na ovaj način smo željeli i pomoći studentima u savladavanju nastavnog gradiva iz ovog predmeta. Znači, ova obuka je namijenjena i cjenovno prilagođena isključivo studentima.
  • U okviru Online kviza postavili smo još 16 različitih kvizova iz oblasti primjene upravljačkog računovodstva, revizije, sistema interne kontrole, primjene finansijskog menadžmenta i finansijskog izvještavanja. Sve navedene oblasti i pitanja koja su obrađena su, u stvari, ispitna pitanja za sticanje zvanja certificiranog računovođe (CR) koje organizuje Savez računovođa, revizora i finansijskih radnika FBiH. Ovaj Online kviz može biti jako dobar alat za sve one koji se pripremaju za sticanje ovog zvanja, ali i za studente smjera računovodstvo i revizija.
  • Prije nekoliko dana smo za sve naše vjerne čitaoce i one koji će to postati pripremili e-knjigu „Ugovor o djelu i ugovor o autorskom djelu“ koja je u potpunosti besplatna za download, a jedino je neophodna prijava na Chronos mailing listu. U njoj smo, u kratkim crtama, obradili osnovna pitanja, nedoumice i načine obračuna navedenih isplata za rezidente i nerezidente FBiH. U narednom periodu planiramo objaviti još nekoliko e-knjiga sa različitim temama i one će u potpunosti biti besplatne za sve naše čitaoce.

Planovi za naredni period?

  • Nešto što već odavno najavljujemo – Obuka za vođenje poslovnih knjiga za samostalne poduzetnike, koja će biti aktuelna već od 08. februara. Ona će obuhvatati vođenje poslovnih knjiga, zaključivanje istih i sastavljanje godišnjih poreznih prijava koje ujedno predstavljaju i godišnje prijave poreza na dohodak svakog građanina.
  • S obzirom na aktuelnost perioda januar – mart, svi koji nas prate će imati mogućnost da dobiju informacije kako, na koji način, sa kojim dokumentima i sl. se sačinjava godišnja prijava poreza na dohodak i eventualno stiče pravo povrata više plaćenog poreza na dohodak.

U pripremi je još mnogo noviteta, ali će u tome više riječi biti u narednom periodu, navode za naš portal iz Chronos edukacija.

(studomat.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime