Chicago: U povodu dana srebreničkog genocida demonstracije ispred konzulata BiH

0
2

Srebrenica_2014aSAD, Prijedor, Višegrad, Zvornik  ̶  Udruženje građana “BRATSTVO BOŠNJAKA PREZIVJELIH GENOCID – BBGS” poziva sve Bošnjake, prijatelje Bosne i sve ljude koji preziru zločin da se u petak, 11.jula 2014. od 3:00pm do 5:00pm, okupimo pred Generalnim konzulatom Bosne i Hercegovine na adresi: 500 N Michigan Ave.

Cilj okupljanja je da se u povodu Dana sjećanja na genocid u Srebrenici i Bosni i Hercegovini, koje su srpsko-crnogorski fašisti mučki pobili poslije okupacije Srebrenice. Bratstvo Bošnjaka će nastaviti održavanje mirnih protesta pred konzulatom Bosne i Hercegovine svake godine (aBd), sve dok 11.juli ne bude proglašen “Danom nacionalne žalosti” na cijelom teritoriju suverene Bosne i Hercegovine.

11.juli je dan najvećeg genocida počinjenog u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, mora ostati u kolektivnom pamćenju svih Bošnjaka, Bosanaca, Europljana…. Obilježavanjem 11.jula, “Dana nacionalne žalosti “, Bošnjaci će se sjetiti svih mučki pobijenih sunarodnika u Prijedoru, Višegradu, Zvorniku, Bijeljini, Sarajevu, …u svim znanim i neznanim masovnim grobnicama, gdje god je veliko-srpski fašizam kročio.

Pozivamo sve Bošnjake i prijatelje Bosne i Hercegovine da uzmu slobodan dan ili par sati, i dođite u što većem broju sa simbolima i zastavama države Bosne i Hercegovine. Pokažite svojim primjerom svijetu, počiniocima zločina, narodu Bosne i bosanskim političarima, da zaborav neće prekriti masovne grobnice, i da će pravda naposljetku trijumfovati. Samo mi, Bošnjaci i iskreni narodi Bosne i Hercegovine, možemo donijeti promjene u našoj Domovini.

Ujedno, okupljanje pred Konzulatom je izraz našeg nezadovoljstva, i naš zahtjev bosanskim političarima da na dostojanstven način obilježe Dan genocida, masovnog stradanja Bošnjaka, intoniranjem drzavne himne i spuštanjem državne zastave na pola koplja u cijeloj Bosni i Hercegovini i njenim diplomatskim predstavništvima.

Sve dok država Bosna i Hercegovina ne preuzme obavezu obilježavanja Dana genocida u Srebrenici, mi Bošnjaci, i prijatelji Bosne, nastavit ćemo sa mirnim protestima ukazujući na politikanstvo i neprijateljstvo onih političara prema državi BiH I negiranju genocida nad Bošnjacima tokom srpsko-crnogorske fašističke agresije.

Kada budete dolazili pred konzulat, dođite autobusima gradskog prijevoza i osobnim automobilima, koje možete parkirati u obližnjim garažama.

Molimo dobrovoljce da obezbijede prijevoz za starije osobe.

Zainteresovani nas mogu kontaktirati na emaile: [email protected]

Polazna tačka za starije osobe i dobrovoljce bit će prostor ispred BICC- Džemat Western, stoji u informaciji Bratstva Bošnjaka preživjelih žrtava genocida.

(Bošnjaci.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime