Četnici su ga vukli za traktorom kroz srpska sela hvaleći se da su ubili mudžahida

10
43

Četnici su ga vukli za traktorom kroz srpska sela hvaleći se da su ubili mudžahida

BIH – Arapović (Omera) Refik je rođen 13.oktobra 1947.godine u Blagaj Japri, opština Bosanski Novi.

Sa svojom hanumom Selime stekao je šestoro djece. Arapović Refik je bio iskreni vjernik, nosio je prelijepu bradu, imao je prepoznatljiv vjernički izgled.

Zbog brade, odnosno vjerničkog izgleda i privrženosti vjeri zvali su ga Hadžija, iako nikada nije bio na hadžu. Nažalost, početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu, tačnije 12.maja 1992.godine, kada je napadnut i granatiran Blagaj, četnici zarobljavaju Refika i odvode ga u nepoznatom pravcu i od tada mu se gubi svaki trag. Nažalost, posmrtni ostaci Arapović Refika nisu pronađeni do danas.

Prema informacijama sa kojima raspolaže Refikova porodica, četnici su se posebno iživljavalji nad rahmetli Refikom.

Prošao je najgora mučenja. “Viđen je vezan iza komšijine kuće, a najgora stvar koja mu se desila i na koji način je doživio smrt ledi krv u žilama. Još dok je bio živ vezali su ga za traktor i vukli kao životinju po srpskim selima Joševa i Dvorna, hvaleći se kako su ubili mudžahida”. Refikov sin Ekrem je poginuo kao šehid inšallah 25.maja 1992.godine, petnaestak dana nakon babinog zarobljavanja. Bio je pripadnik 5.korpusa Armije RBiH, a poginuo je na Grmeču. Molimo Allaha dželešanuhu da im podari lijepi Džennet.

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

10 KOMENTARI

   • Šta čekaju? Vidiš da prizivaju Uzvišenog da obavi za njih posao. Uvek očekuju od drugih da urade posao za njih. Navikli od svog postojanja da se kriju iza nečijih leđa, prvo osmanlijskih, a posle i svih okupatora i agresora ovih naših prostora. I sada ovaj IDIS, očekuje od Boga da nestane Srba. To može očekivati jedino od Šejtana čija je tvorevina upravo i IDIS, koji će polako nestati sa Bliskog istoka. Potrudiće se Bašar i Vladimir uz pomoć Uzvišenog.

    1

    0
    • @oljic, fakat je da srba danas nestaje brze no ikad. Oteto – prokleto…

     Bosnjaci su velikoSERbskoj politici trn u oku i satrijeste se pokusavajuci bosnjake neutralisati – a u tom procesu srbija istrosi tolike resurse da je i samo postojanje drzave srbije danas na staklenim nogama sa tendencijom dodatnog slabljenja…

     0

     1
     • Srbija ne nestaje, već deli sudbinu regiona. Većina radnosposobnih, mladih ljudi neće više da čeka na nekakav posao koga nema ili je mizerno plaćen. Zato čim završe neko obrazovanje, uzimaju pasoš i put pod noge. To se dešava i sa građanima Hrvatske, BiH, CG, pa i Srbije. Za vreme praznika sam imala prilike popričati sa jednim poznanikom koji je već 2 godine u Beču. Čovek se pokazao, usavršio jezik, te polako započinje svoj biznis. Drugo dete na putu, prelazi u veći stan. To mu se nažalost na ovim prostorima ne bi desilo. Zato se polako Srbija prazni, a Srbi pojačavaju natalitet Austriji. Uostalom ova priča je svojstvena i Bošnjacima i Hrvatima, zato ne vidim razloga da izvrćeš i aludiraš na nekakav biološki nestanak. U pitanju su seobe, kojih je uvek bilo i biće ih i u budućnosti.

      0

      0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime