Čestitka sa Kosova povodom osnivanja Bošnjačke kulturne zajednice u Njemačkoj

0
5

BKZ_Kosovo1Kosovo, Njemačka   ̶  Braćo i sestre

U svoje osobno, i u ime Bošnjačke kulturne zajednice na Kosovu, želim vam sretan i uspješan rad na osnivačkoj skupštini BKZ-a u Njemačkoj.

Svojim obavezama i fizičkom distancom sam uskraćen za užitak sudjelovanja u stvaranju još jednog ogranka SVEBOŠNJAČKOG NACIONALNOG POKRETA oličenog u BKZ, a koji će svojim dosadašnjim ostvarenim rezultatima kreiranja najvažnijih nacionalnih institucija zasigurno biti obilježen u Bošnjačkoj povijesti kao stožer opće Bošnjačke Renesanse.

Čestitam na poduhvatu, vama čestitim ljudima, iskrenim vjernicima i odanim bošnjačkim patriotima, uz želju da vas uzvišeni Allah (džele šanuhu) osnaži za predstojeće radne izazove i uputi stazom hajra i prosperiteta za naš narod i pokoljenja koja dolaze. Inša-Allah!

Ovaj svebošnjački pokret je okean dobročinstva iz kog su iznikle najeminentnije bošnjačke nacionalne institucije, kao; Svjetski bošnjački Kongres, Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti, Bošnjačka nacionalna fondacija, asocijacija SABA, potom BDZ Sandžaka, itd. A da vam ne spominjem spregu sa brojnim bošnjačkim institutima, sveučilištima, te o pokroviteljstvu brojnih narodnih ašćinica, nacionalnih i vjerskih manifestcija i tako redom…

Poštovani, svrstavajući se u redove BKZ-a vi istodobno postajete sljedbenici ne samo našeg Reisa emeritusa dr. Cerića, sandžačkog muftije Zukorlića, te muftije dr. Dudića, dr. Ferhatovića, Kalača i brojnih drugih gazija čiji ste suvremenici, već i onih čija djela su se prenosila samo u narodnim predanjima jer su bili zabranjeni od državnih režima u kojima smo živili do skora.

Zato, a i zbog EMANETA onih slavnih DOBRIH BOŠNJANA te dostojanstvene budućnosti našeg Bošnjačkog naroda u Bosni, Sandžaku, Kosovu i drugdje diljem svijeta, još jednom vam najsrdačnije čestitam na preuzetoj odgovornosti uz uputu dove svevišnjem da nas sve zajednički podrži da istrajemo i realiziramo preuzete obaveze – Inša-Allah!

Sretno i Esselamu alejkum!

Sahit Kandić, predsjednik BKZ-a na KosovuBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime