CEO konferencija sada u 5 gradova BiH

0
30


bbfb4faa18ee2951b02b656fb34be1d7_MTuzla, Mostar, Banja Luka, Zenica, Sarajevo – Potaknuti ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu u 2014. godini nastavlja sa održavanjem CEO konferencije.

Po prvi put, CEO konferencija će biti održana u 5 gradova BIH – Tuzli, Mostaru, Banja Luci, Zenici i Sarajevu.

Na prve dvije CEO konferencije, koje su održane na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, učestvovalo je više od 500 mladih osoba iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore te eminentni govornici i predstavnici nekih od najuspješnijih kompanija koje posluju u našoj državi i regiji.

Zbog velikog interesiranja mladih iz cijele države, pa i regije, CEO konferencija se, pored Sarajeva, organizira i u navedena 4 grada. Cilj širenja Konferencije je pružiti mladim iz cijele BiH veću mogućnost pristupa znanjima i iskustvima uspješnih pojedinaca.

CEO Warm-up konferencije će u svakom od gradova okupiti oko 100 mladih koji žele proširiti svoja znanja i razmijeniti iskustva s drugima. Nakon organiziranih jednodnevnih konferencija u Mostaru, Tuzli, Banja Luci i Zenici, CEO konferencija se održava u Sarajevu. Ova konferencija trajat će dva dana, te pored konferencijskog dijela ponudit će učesnicima i dodatne aktivnosti poput: Wanted – Million Dollar Employee, Kafa sa…, Pioneers festival, Start-up Expo, Radionice i Panel diskusija.

Armin Talić, rukovoditelj Centra za preduzetništvo i upravljanje znanjem, ističe da je cilj CEO konferencije razbijanje mitova o uspjehu u BiH: “Na ovom mjestu kreiramo komunikaciju mladih i vrlo uspješnih ljudi koji žele da podijele svoja iskustva, ponude savjete i odgovore na pitanja karijere i života i to iz prve ruke. Ovdje postoji ogroman gap koji smanjujemo kroz interakciju, otvoren i manje formalan pristup i stvaramo mjesto za komunikaciju koja ranije nije bila moguća.”

Prva CEO Warm-up konferencija će biti održana u Zenici, 26.4. tekuće godine. Nakon toga, slijede CEO Warm-upi u Tuzli, Mostaru i Banja Luci. Finalna CEO konferencija će biti održana 31.5. i 1.6. u Sarajevu, gdje se očekuje više od 500 učesnika.

Prijave za učešće su otvorene, a zatvaraju se sedam dana prije početka konferencije.

(gradbusovaca)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime