Ćamil Duraković: Šta bi bilo da je Bošnjak na čelu SIPA-e?

1
10

Ćamil Duraković: Šta bi bilo da je Bošnjak na čelu SIPA-e?

Srebrenica – Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković prokomentarisao je posljednja dešavanja na relaciji Vlada Republike Srpske – Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA). Kako kaže, cijela situacija je malo prenapuhana s ciljem pridobijanja političkih poena kod građana.

Nakon što je SIPA prošle sedmice postupila po nalogu Tužilaštva i Suda BiH te u Novom Gradu uhapsila pet osoba koje se sumnjiče za ratni zločin, uslijedila je hitna reakcija Vlade RS koja je kroz devet zaključaka prekinula svaku saradnju sa SIPA-om, Sudom BiH i Tužilaštvom naše zemlje.

U razgovoru za N1, Duraković kaže da je cijela situacija “prenapuhana”.

“Država Bosna i Hercegovina mora biti funkcionalna, pravno ustrojena zemlja u kojoj će zakoni važiti podjednako za sve. U ovom slučaju Vlada RS kroz svoje institucije više manipulira situacijom nego što je to konkretno na terenu. To mora prestati i moramo gurati zemlju naprijed za dobrobit svih. Ovo je malo prenapuhano. Ako neko pripada ovoj državi ne može negirati njene insittucije, pogotovo kada je u pitanju SIPA-e”, kazao je Duraković.

On kaže da ne treba osporavati prava državnih institucija, ali uvažavati i nadležnosti entiteta.

“Šta bi bilo da je na čelu SIPA-e Bošnjak, šta bi se onda od ovoga isceniralo i kreiralo? Ovo je više iscenirana priča nego što je to na terenu. Građani su mirni, bar mi koji živimo u Srebrenici. Politike to naduvaju da bi sebi manipulacijom pribavili neku korist. Država treba i hoće raditi svoj posao na svakom pedllju ove zemlje. Niko ne osporava prava entiteta i njihove nadležnosti. Ne trebamo proizvoditi pa rješavati probleme”, dodao je načelnik Opštine Srebrenica.

(N1)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Otkada se više druži sa srpskim premijerom, Ćamil kao da je progledao. Drago mi je zbog toga i slažem se sa njegovim rečima da ne trebamo proizvoditi, već rešavati postojeće probleme.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime