Čajniče: Promjene u ŠG „Vučevica”

0
3

Neđo Mašić, dosadašnji direktor ŠG „Vučevica“ iz Čajniča , prema nepotvrđenim informacijama, smjenjen je sa te funkcije odlukom Nadzornog odbora „Srpskih šuma“ a na njegovo mjesto postavljen dosadašnji tehnički rukovodilac Čedo Dačević.

Ovu informaciju potvrdio je dolazak Кomisije za primopredaju dužnosti direkcije „Šuma Srpske“, kojoj iz nepozntih razloga Mašić nije prisustvovao u upravnoj zgradi preduzeća.

Niko iz komisije, nakon izlaska iz zgrade, nije htio našoj ekipi da da bilo kakvu informaciju o primopredaji.

Načelnik opštinen Čajniče Goran Кaradžić kaže da je nezvanično saznao da su smjenili direktora Mašića.

„Razlozi su , vjerovatno, loše poslovanje što će pokazati završni računi, zatim nezakonite radnje prilikom zapošljavanja. Bila su to uglavnom predizborna zapošljavanja stotinjak radnika kojima se vješto manipulisalo , poslije toga su svi otpuštani i firma je dovedena u minus i gubitke, „ dodaje Кaradžić.

On se pita šta je sa doprinosima otpuštenih radnika, njihovog zdravstenog osiguranja i obaveza prema republici i državi.

Pokušaj da dobijemo komentar od dosadašnjeg prvog čovjeka „Vučevice“ bio je uzaludan jer se on nije javljao na telefon.

Nezvanično smo saznali da je Кomisiju za primopredaju sačekao u Lovačkom domu Trojan udaljenom nekoliko kilometara od Čajniča.

Mašićeva smjena obavljena je pod velom tajne, tiho i bez zvaničnih informacija o ovom događaju za razliku od njegovog dolaska u direktorsku fotelju uz pomoć kordona policije i nasilnog obijanja brave na vratima upravne zgrade.

Protiv njegovog postavljanja na ovu dužnost, sa obrazloženjima da nije stručan za ovu funkciju, bili su radnici gazdinstva koji su protestvovali više od 20 dana , dok na silu, 12. avgusta 2017., nije uz pomoć čelnika SNSD, i uz silna obećanja o preporodu prepreduzeća, stao na čelo firme.

BN TVBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime