Bugojno: Održan drugi seminar za imame i muallime “Dobra nastava-dobar mekteb”

0
39

28-11-2014-07-sem-im-bug-0Bugojno – U srijedu 26.11.2014.godine u Bugojnu je u amfiteatru Kulturnog centra “Princeza Dževhera” održan stručni seminar za imame sa područja Muftiluka travničkog. Seminar je organiziralo Muftijstvo travničko u saradnji sa Islamskim kulturnim centrom “Princeza Dževhera” u Bugojnu i Centrom za lično i profesionalno usavršavanje iz Sarajeva. Ovom prilikom obuhvaćeni su imami sa područja gornjevrbaske doline.

Tema seminara je bila “Dobra nastava-dobar mekteb”. Cilj seminara je da poboljša način izvođenja mektebske pouke na zadovoljstvo svih aktera ovog procesa. Prisutnim imamima su se obratili muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, koji je istakao značaj mekteba u odgojnom procesu naše djece, te važnost da imami budu što privrženiji tom emanetu i misiji, jer je to najčasniji posao kojeg jedan imam može da obavlja.

Kao i prethodni koji je održan sedmicu dana ranije seminar je bio koncipiran iz dva djela; u prvom djelu nastupili su, treneri ispred CLPU-a, mr. Bekir Šabić i Fikret Čančar. U drugom djelu pristupilo se radu u radionicama, nakon čega je nastupio mr. Ahmed-ef. Skopljak, koji je prikazao zanimljivu prezentaciju istraživajući stav roditelja o mektebskoj pouci i ključnim pitanjima vezanim za ovu tematiku. Potom je urađena evaluacija seminara i dodjela certifikata učesnicima. Na kraju zaključeno je da je seminar inovativan i veoma koristan, te da je ispunio očekivanja.

(clpu.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime