Britanski državljanin Edmond Xhuveli priznao da je krijumčario ljude

0
33

imagesKonjic, Jablanica – Optuženi Edmond Xhuveli, rođen 31.05.1960. godine u mjestu Orner, Albanija, stalno nastanjen u Holtonu, Velika Britanija, državljanin Velike Britanije, sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo krijumčarenja ljudi, iz člana 189. KZ BiH.

Sporazumom je predloženo izricanje uslovne kazne zatvora od 5 mjeseci, koja se neće izvršiti, ukoliko optuženi u naredne 2 godine, ne počini novo krivično djelo.

Također, sporazumom se predlaže i novčana kazna u iznosu od 10.000 KM, koja se mora uplatiti u roku od 15 dana od izricanja presude.

Optuženi je izjavu o priznanju krivice, u prisustvu advokata, dao svjesno i sa razumijevanjem, te se potpisivanjem sporazuma odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu, koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Predložena kazna u skladu je sa težinom krivičnog djela kao i ulogom optuženog u izvršenju krivičnog djela.

Optuženi Edmond Xhuveli, tereti se da je ilegalno preveo stranog državljanina iz Republike Albanije preko Republike Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, s namjerom da tu osobu dalje prebaci u Veliku Britaniju, iako ta osoba nije ispunjavala uvjete za zakonit ulazak i boravak u svojstvu migranta u drugim državama čiji nije državljanin i u kojima nema odobren boravak ili prebivalište.

U izvršenju krivičnog djela otkriven je i spriječen od strane policijskih službenika Granične policije BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine.

(agencije)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime