Brčko: Preko 300 rješenja za državljanstvom Srpske

0
8

brcko distrikt grad

Brčko – Ministarstvo uprave i lokalbrcko distrikt gradne samouprave Republike Srpske je od 1. novembra 2015. do 30. aprila ove godine donijelo 300 rješenja po zahtjevima građana sa prebivalištem u distriktu Brčko koji su tražili sticanje državljanstva Srpske, koristeći pravo da izaberu ili promjene entitetsko državljanstvo.

U periodu od 2011. do 30. aprila ove godine doneseno je 13.625 rješenja po zahtjevima navedene kategorije lica, navodi se u Informaciji o radu kancelarije Vlade Republike Srpske u Brčko distriktu BiH, za period od 1. novembra 2015. do 30. aprila ove godine usvojenoj na sjednici Vlade. U tom periodu Kancelariju je posjetilo 628 stranaka, od kojih je 544 zatražilo pisane informacije, a 84 stranke su podnijele pisane zahtjeve.

Kancelarija Vlade Republike Srpske u Brčko distriktu omogućila je svim ministarstvima da pružaju informacije i stručnu pomoć građanima Brčko distrikta iz svoje resorne nadležnosti. Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske najviše pruža pomoć strankama kroz informacije u vezi sa izborom i promjenom entitetskog državljanstva građana sa prebivalištem u distriktu, saopšteno je iz Ministarstva.

Najbrojniji zahtjevi, koji su preko Kancelarije upućeni Vladi Srpske odnose se na resorne nadležnosti Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, odnosno na Regionalni program stambenog zbrinjavanja. Kancelarija Vlade Srpske u Brčkom ponovo je počela sa radom polovinom aprila 2012. godine i u njenom radu aktivno učestvuju sva ministarstva i svi republički organi.

Otvorena je da bi se građanima distrikta, koji ostvaruju prava u Republici Srpskoj približile institucije Vlade Srpske te da bi im se pružila potrebna pomoć i olakšalo ostvarivanje prava.

(sarajevo-rs.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime