Brčko podiglo devet tužbi protiv Bobar banke

0
9

Brčko podiglo devet tužbi protiv Bobar banke

Brčko, Bijeljina – Pravobranilaštvo Brčko Distrikta podnijelo je devet tužbi protiv bijeljinske Bobar banke u likvidaciji zbog raskida ugovora i isplate depozita u iznosu od 20,6 miliona KM, potvrdila je za poslovni portal Capital.ba zamjenik pravobranioca Brčko Distrikta Hana Ahmetbegović.

Ona je rekla da da su četiri tužbe podignute radi raskida ugovora i isplate deponovanih sredstava, a pet tužbi zbog raskida utvrđenja osporenog potraživanja.

“Fond zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta, kao tužilac koji traži raskid ugovora i isplatu deponovanih sredstava, potražuje najveći iznos od 14.747.741 KM. Fond zdravstvenog osiguranja, kao tužilac, podnio je i tužbu radi utvrđenja osporenog potraživanja na iznos od 9.015 KM”, ističe Ahmetbegovićka.

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta, kao tužilac, podnio je tužbu radi raskida ugovora i isplate deponovanih sredstava na iznos od 2.947.735 KM. Zavod za zapošljavanje javlja se kao tužilac i u drugoj tužbi, radi utvrđenja osporenog potraživanja, na iznos od 10.610 KM.

Treća institucija po visini tužbenog zahtjeva je Direkcija za finansije Brčko distrikta sa tužbom za raskid ugovora i isplatu deponovanih sredstava u iznosu od 2,5 miliona KM, te sa tužbom za utvrđivanje osporenog potraživanja u iznosu od 7.019 KM.

Razvojno – garantni fond Brčko distrikta je podnio tužbu radi raskida ugovora i isplate deponovanih sredstava u iznosu od 500.000 KM, te tužbu radi utvrđenja osporenog potraživanja na iznos od 8.997 KM.

Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Brčko distrikta podnijelo je tužbu protiv Bobar banke u likvidaciji radi utvrđenja osporenog potraživanja na iznos od 182.832 KM.

Mile Maksimović, likvidacioni upravnik bijeljinske Bobar banke nedavno je za poslovni portal Capital.ba potvrdio da je banka rezervisala oko 20 miliona maraka u slučaju da izgubi spor sa Brčko distriktom, ali vjeruje da do toga neće doći.

(NN, Capital.ba/nezavisne.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime