Brčko: Održana izvanredna sjednica Vlade Brčko distrikta

0
0

Brčko – Vlada Brčko distrikta na današnjoj izvanrednoj sjednici razmatrala je Informaciju u svezi s postupanjem proračunskih korisnika za vrijeme trajanja Odluke o privremenom financiranju organa i institucija Brčko distrikta BiH za razdoblje od 19. listopada  do 31. prosinca.

“Direkcija za financije Brčko distrikta dala je obavještenje svim članovima Vlade kako se ponašati i postupati do kraja godine u drugačijim i novim okolnostima s obzirom na to da je nakon donošenja presude od strane Apelacijskog suda i ukidanja Proračuna za 2015. godinu Vlada Brčko distrikta izmijenila Zakon o proračunu u kojem je stvorila pravni temelj za funkcioniranje po Odluci o privremenom financiranju”, pojasnio je u izjavi novinarima gradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić.

Dodao je kako pojedine odredbe tog obavještenja nisu na jednak način shvaćene od svih članova Vlade.

“Nužno je da svi članovi Vlade najkasnije do srijede za nastavak izvanredne sjednice dostave analitiku utroška sredstava za programe i projekte koji su planirani do kraja godine kako bi se izradio jedinstveni dokument koji će pratiti naputak o postupanju u ovakvim uvjetima i koji će se primjenjivati do usvajanja proračuna ili do kraja godine, kazao je Domić

Dodao je da će se u naputku dodatno pojasniti izvjesni pojmovi stvaranja obveze ili započetih radnji u smislu realiziranja kapitalnog proračuna iz 2015. godine kao i programa i projekata koji su odobreni u ranijem vremenskom razdoblju, a koji do kraja nisu realizirani.

“Kada je u pitanju proces zapošljavanja potrebno je također napraviti jasan i precizan plan koje su to pozicije koje ćemo popunjavati, prvenstveno u Odjelu za obrazovanje”, istaknuo je  Domić.

Kazao je da se svi oni projekti koji su započeti, za koje su objavljeni natječaji i potpisane odluke o dodjeli ili uvođenju u posao, nastavljaju realizirati.

(informativa.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime