Brčko: Nakon Emira Osmanovića stranci za BiH pristupio i Samir Avdičević

0
15

samir-avdicevic-sbih-n

Brčko – Nastavlja se  priliv uglednih  građana Brčko distrikta  BiH u redove brčanske organizacije Stranke za Bosnu i Hercegovinu. Primjerom Emira Osmanovića je krenuo i ugledni brčak Samir Avdičević,  aktuelni predsjednik Upravnog odbora mjesne zajednice Meraje. Iz bogate biografije ovog mladog i nadasve sposobnog građanina Brčkog,važno je navesti   da je član nevladine organizacije Proaktiva, osnivač i vlasnik firme Manufaktura Bio Remix d.o.o. koja se bavi proizvodnjom Halal standardizovane kozmetike i sapuna.

Agilni i odlučni Samir Avdičević je jedan od inicijatora koordinacije četiri mjesne zajednice, i to: Meraje, Ivici, Mujkići i Gluhakovac. Svojim angažmanom je zajedno sa drugim aktivstima formiranjem koordinacije  pomenute četiri mjesne zajednice pokazao put i način kako se aktivizmom može usmjeriti pažnja političkih subjekata na nepravedno zapostavljene sredine  i ljudi u njima.

Današnji primjer i politički potez ovog mladog poslovnog i društveno angažovanog građanina Brčkog  još jednom svjedoči oambijentu koji vlada u SBiH Brčkodistrikt BiH na čelu sa predsjednikom prim.dr. Zijadom Nišićem.

Očigledno je da je Samir Avdičević prepoznao političku opciju koja  svoju političku strategiju zasniva na afirmisanju kvalitetnih kadrovskih rješenja koji će ponuditi i biti u stanju realizovati  konkretne planove i programe kao rješenja za probleme i potrebe građana Brčko distrikta BiH. Očekujemo nastavak pristupanja našoj stranci poštenih, obrazovanih, sposobnih i nadasve uglednih građana Brčkog svih uzrasta koji će u SBiH Brčko distrikt  BiH naći mjesto kreativnog političkog djelovanja zasnovanog na unutarstranačkom demokratskom dijalogu i promišljanju. Samir Avdičević  kao veliki borac za izgradnju pravednijeg i poštenijeg brčanskog društva,  u  članovima  i simpatizerima  Stranke za BiH u Brčkom naići će na  iskrenu dobrodošlicu i punu podršku njegovom društveno -političkom radu.

Osim ovog događaja ističemo još jedan današnji događaj vezan za aktivnosti Stranke za BiH. Naime, u prostorijama MZ Stari Rasadnik održan je radni sastanak mladih SBiH Brčko .  Posebna čast i zadovoljstvo ogleda se  u prijemu 27 novih mladih članova u SBiH Brčko distrikt BiH  sa područja MZ Stari Rasadnik, čije opredjeljenje i slobodna volja predstavljaju iznimnu podršku u radu i aktivnostima SBiH.Sastanku su prisustvovali članovi i rukovodstvo Asocijacije mladih SBiH Brčko distrikt BiH. U uvodnom dijelu sastanka, mladima su se obratili predsjednik SBiH Brčko distrikt BiH i poslanik u Skupštini Brčko distrikta BiH prim.dr. Zijad Nišić, kao i član Vlade  Brčko distrikta  BiH  gospodin Rifet Mujanović.

Mladi MO Stari Rasadnik SBiH su ovom prilikom izabrali svoje rukovodstvo i odredili smjernice svog društvenog  i političkog djelovanja za naredni period na putu kojem je  primarna briga država  Bosna i Hercegovina i prosperitetno Brčko- navedeno je u pisanoj informaciji iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Brčkom.

samir-avdicevic-sbih1
[email protected]

(otisak.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime