Brčko: Isplaćeno 12,7 miliona poplavljenima

0
11

 Posle majskih poplava u Brčko distriktu

Brčko – Do kraja 2015. biće podmirene štete na području Brčkog od lanjskih poplava. Sredstva za sanaciju će dobiti ukupno 722 porodice, a 1.333 porodice koje su ostale bez sve svoje imovine dobile su jednokratnu pomoć

Šef Odeljenja za raseljene, izbeglice i stambena pitanja u brčanskoj vladi Rifat Mujanović izjavio je da bi do kraja ove godine trebalo da se završi isplata novca namenjenog za štete nastale u prošlogodišnjim poplavama.

On je naglasio da je od prijavljenih i registrovanih šteta nastalih tokom proleća i leta 2014. godine ostalo da se isplati još oko tri miliona maraka.

– Do sada je ispalaćeno oko 10 miliona za štete nastale u poplavama i oko 2,7 miliona jednokratne novčane pomoći – pojasnio je Mujanović.

Sredstva za sanaciju objekata će dobiti ukupno 722 porodice, a 1.333 porodice koje su ostale bez sve svoje imovine dobile su jednokratnu novčanu pomoć.

Mujanović kaže da je uveliko počela isplata i druge tranše sredstava namenjenih za štete u poplavama. Po programu i Zakonu niko ne može dobiti drugu tranšu, dok ne opravda sredstva prve tranše.

Znači, nakon što vlasnici utroše sredstva prve tranše, izlazi komisija i proverava šta je urađeno i da li su sredstva namenski potrošena. Imamo 40 spornih predmeta koje radi drugostepena komisija, koja bi svoj deo posla trebalo da završi u narednih nekoliko dana – rekao je Mujanović.

On pojašnjava da je bilo i pojedinačnih slučajeva gde su ljudi dograđivali određene delove objekata, ali je utvrđeno da je reč o invalidima koji ne mogu raditi u potkrovlju i morali su proširivati prizemlja.

(novosti.rs)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime