Brčko Distrikt dobitnik međunarodnog priznanja za poslovnu atraktivnost

0
3

37351.jpg

Brčko – Evropska poslovna skupština (Europe Business Assembly), čije je sjedište u Oxfordu (Velika Britanija), u okviru Programa “Glavne poslovne destinacije“ (The Prime Business Destination) dodijelila je Brčko distriktu Bosne i Hercegovine posebno priznanje u vidu zastave i certifikata za poslovnu atraktivnost.

Priznanje je dodijeljeno u okviru manifestacije Noć evropskih nagrada (European Awards Night) održane 12. oktobra u francuskom gradu Cannesu.

Manifestaciji su prisustvovali glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Nenad Kojić i šef Odsjeka za evropske integracije Ilija Stojanović.

Ova nagrada predstavlja veliko priznanje Distriktu na međunarodnom planu zbog činjenice da ukazuje međunarodnim poslovnim investitorima na status regije sa značajnim investicijskim mogućnostima uz umjereni rizik za investiranje. Ujedno je to pozitivan signal za strane investitore da je Brčko distrikt BiH veoma atraktivna destinacija za ulaganje.

Priznanje je posebno važno zbog činjenice da je Brčko distrikt BiH svrstan među najuspješnije regije i regionalne kompanije u svijetu koje su dobitnici priznanja Evropske poslovne skupštine.

Na marginama Foruma delegacija Brčko distrikta BiH je održala nekoliko bilateralnih sastanaka s predstavnicima kompanija i regija oko mogućnosti poslovne saradnje u budućnosti.

Kao rezultat ovih razgovora najavljene su posjete izaslanstava iz određenih zemalja u narednom periodu kako bi se sagledale mogućnosti konkretizacije poslovne saradnje s Brčko distriktom BiH, saopćeno je iz vlade Distrikta.

(Agencija FENA)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime