Bošnjaci su zahvalni dr. Ceriću

0
30

indeksirajAutor: Mersada Nuruddina Agović

Dr. Mustafa Cerić je lider koji je javnosti poznat kao čovjek koji se velikom mudrošću, znanjem, vještinom i sposobnošću suprotstavlja teškim problemima i rješava ih, lider koji do kraja časno nosi svaki emanet koji preuzme, kojeg na tom Putu krasi ponos, hrabrost, dosljednost i koji, kao takav, svoj elitni bošnjački narod predstavlja svijetu u najljepšem svjetlu. Radi toga, Bošnjaci su mu neizmjerno zahvalni.

Bošnjaci su Dr. Ceriću zahvalni što je tokom svih ovih godina pokazao da je, prije svega, dosljedan u čuvanju i baštinjenju morala i kad je na vlasti i kad nije. On je očito vlast podredio moralu i moral mu je vodilja. Po karizmi i moralnim vrlinama je sličan Aliji Izetbegoviću. Posjeduje isto ono njegovo državničko ponašanje i mudrost. Bošnjaci su mu zahvalni što se svojim djelima potrudio da, kao Bošnjak, bude i ostane na listi 50 najutjecajnijih muslimana svijeta.

Zahvalni su mu što ih uči da Bosni ne treba sadaka, već nafaka i da Bosna ne treba da bude predstavljana u svijetu kao ona kojoj je vječito potrebna humanitarna pomoć, već kao zemlja koja ima šta pokazati, zemlja kvalitetnih i uspješnih ljudi, raznovrsnih svojih vrijednosti, bogatstava i ljepota. Dr. Cerić se brine o mladima i uči ih da za svoju zemlju mogu mnogo učiniti, pogotovo ako se izbore i za podršku od strane mehanizama države. Ovaj lider, pored svega, nađe vremena i mogućnosti da obiđe poplavljena i druga ugrožena područja zemlje i podijeli pomoć ugroženim porodicama.

Zahvalni su mu za konkretna djela koja radi u skladu s jasnom vizijom koju ima, što je pokrenuo inicijativu o Rezoluciji o Bosni i Hercegovini kojom se iskazuje podrška njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu, kojom se osuđuje negiranje genocida i poziva na reforme i aktivnije učešće građana u političkom životu zemlje. Svojim je djelovanjem doprinio da ga podržavaju državnici, eminentni, domaći i strani, političari, vjerski službenici, svećenici, književnici, novinari, kolumnisti…

680_MustafaCeric_kandidatura_Predsjednistvo3

Bošnjaci su Dr. Mustafi Ceriću zahvalni što im je mnogo puta pokazao svoju sposobnost kada se, poput Davuda a.s. suprotstavljao višestruko nadmoćnijim ”Džalutima” i svaki put ih svojom vještinom i mudrošću pobjeđivao.

Poput Nuha a.s. ih je u svoju lađu pozivao i na njoj okupljao. Poput Musa a.s. im je svojim ”štapom” mudrosti, otvorao Put i siguran prolaz kroz more problema, uvijek sposoban za iznalaženje rješenja. Okupljao ih je i podučavao kao Isa a.s. svoje havarijjune i kao Muhammed a.s. svoje ashabe.

Bosna više ne smije biti zemlja propuštenih prilika

Bošnjaci Bosne i Hercegovine su zahvalni dragom Bogu što im je u ovom teškom vremenu poslao lidera s provjereno najboljim osobinama i referencama. Došla im je povijesna šansa za ljepšu budućnost zemlje i oni je nikako ne bi smjeli propustiti. Zbog ranijih njihovih slabosti Bosnu i Hercegovinu već neki u svijetu zovu ‘zemljom propuštenih prilika’.

Nuruddina_i_Elmedina,_10.9.2014.Razumom obdareni Bošnjaci znaju da više ne smiju i ne mogu sebi dozvoliti propuštanje dobre šanse i prilike, uprkos činjenici da među njima još uvijek ima i onih koji su poput naroda iz vremena Musa a.s. koji im je lično pred očima Božijom odredbom more razdvojio i Put spasa otvorio, a oni su nakon tog čina opet uzeli da obožavaju tele.

Ukratko, Bošnjaci su Dr. Mustafi Ceriću zahvalni što se nije libio prihvatiti tešku obavezu čuvanja emaneta njihovih porodica, društva u cjelini i zemlje.

Zato, Dr. Ceriću i ja sam vam, kao i ostali, zahvalna na Vašem zalaganju. I ja, kao svaki razumom obdareni Bošnjak, svoju porodicu i sebe od srca predajem na emanet Vama!

Allah Vas poživio i nagradio najljepšim nagradama na oba svijeta! Amin

(Bošnjaci.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime