Bošnjaci St. Luisa obezbijedili vrijednu pomoć za korisnike Merhametove javne kuhinje u Bos. Novom

0
7

merhametBosanski Novi – Merhametovu javnu kuhinju u Bosanskom Novom trenutno koristi oko 60 osoba, mahom Bošnjaka povratnika, kojima se svakodnevno obezbjeđuje po jedan dnevni obrok. Javna kuhinja se uglavnom finansira dobrovoljnim prilozima u novcu i namirnicama od građana te drugih humanitarnih institucija iz BiH i inostranstva.

Želeći se solidarisati i pomoći,  Udruženje Novljana u USA sa sjedištem u Saint  Luisu na isteku prošle 2013. godine organiziralo je prikupljanje pomoći od svojih članova i prijatelja za Javnu kuhinju u Bosanskom Novom te su obezbijedili i uručili pomoć u iznosu od 1800 USD. Prema dogovoru, pomoć će biti realizovana putem pekare „Kej“ koja će tokom 2014. godine do 10-og mjeseca za potrebe kuhinje dostaviti hljeb u vrijednosti doniranih sredstava.

Udruženje Novljana u Saint Luisu je u proteklih nekoliko godina realizovalo brojne humanitarne projekte na području Bosanskog Novog i BiH koji su bili usmjereni na pomoć socijalno ugroženom bošnjačkom stanovništvu, pomoć islamskoj zajednici, zatim demobilisanim borcima Armije BiH, liječenju bolesnih i unapređenju sporta.

Predsjednica Merhameta gosp. Suada Halilović je izrazila najiskreniju zahvalnost u svoje ime i u ime korisnika kuhinje na razumjevanju, podršci i ukazanoj pomoći od sugrađana koji žive u inostranstvu. Realizaciju ovog projekta propratila je i BOSTEL TV čiji prilog možete pogledati na ponuđenom linku.

(bosanskinovi-urije.com)

 

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime