Bosna Sema odustala od poklanjanja imovine Islamskoj zajednici BiH

0
1

Bosna Sema odustala od poklanjanja imovine Islamskoj zajednici BiH

Rukovodstvo obrazovne institucije Bosna Sema povuklo je odluku o poklanjanju cjelokupne imovine Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine.

Pismenu obavijest o odustajanju od ovog procesa Islamska zajednica je dobila 3. oktobra i to desetak dana nakon što je odabrana revizorska kuća počela vršiti proces revizije.

Podsjetimo, nakon što je sredinom avgusta ove godine na adresu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini došlo pismo namjere rukovodstva Bosna Sema obrazovne institucije u kojem je iskazana spremnost da se imovina i obrazovne institucije koje su u njihovom vlasništvu i kojima oni upravljaju predaju Islamskoj zajednici u BiH u vlasništvo i na upravljanje, obavljene su nužne konsultacije unutar najviših organa te je Islamska zajednica 1. septembra uputila pismo Bosna Semi u kojem se izražava načelna spremnost da preuzme spomenutu imovinu i obrazovne institucije te da nastavi rad na njihovom razvoju na zadovoljstvo učenika i studenata, njihovih roditelja kao i društva u cjelini, navodi se u saopćenju za javnost kojim se danas oglasio Ured za odnose s javnošću Rijaseta.

“U procesu pregovora sa rukovodstvom Bosna Seme pokazalo se da je riječ o velikoj i vrijednoj imovini u kojoj je vršen veliki finansijski promet, te je Islamska zajednica procijenila da je nužno uvesti ovlaštenu revizorsku kuću, čiji bi revizorski nalaz bio osnov za dalji proces preuzimanja imovine i institucija Bosna Seme”, navodi se dalje u saopćenju.

Na ovaj zahtjev Bosna Sema je pismeno odgovorila da prihvata da se uvede revizorska kuća koja će uraditi revizorski nalaz u roku od trideset dana. Nakon što je odabrana revizorska kuća uz saglasnost obje strane te nakon što je desetak dana vršen proces revizije, tačnije 3. oktobra 2016. godine na adresu Islamske zajednice stiglo je pismo u kome rukovodstvo Bosna Seme obavještava Islamsku zajednicu da se oni povlače iz pregovora i da je time ovaj proces prekinut”, kažu iz Islamske zajednice ističući da su bili spremni da ovaj proces uspješno privedu kraju na zadovoljstvo učenika, studenata, njihovih roditelja i cijele društvene zajednice.

(klix)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime