Bosanskohercegovački srednjoškolci još jedan korak bliže Evropi

0
12

obessu BiH – Proteklog vikenda, Bosna i Hercegovina i grad Sarajevo bili su domaćini jednog ovogodišnjeg sastanka Upravnog odbora OBESSU-a.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, kao organizacija koja je jedini predstavnik bosanskohercegovačkih srednjoškolaca u Evropi, imala je čast da bude domaćin ovog sastanka, te ugosti članove UO OBESSU-a u svom uredu.

ASuBiH je punopravni član OBESSU-a, Unije srednjoškolaca europskih zemalja od 11.10.2009. godine.
Članstvom u OBESSU-u srednjoškolcima Bosne i Hercegovine je omogućeno da učestvuju u aktivnostima i sarađuju sa
srednjoškolcima Europe.

Za vrijeme ovog sastanka članovi Upravnog odbora Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini i OBESSU-a imali su priliku da razgovaraju o trenutnoj saradnji ove dvije organizacije, kao i o finansijskim poteškoćama sa kojima se susreću sve nevladine organizacije u današnje vrijeme.
Naša organizacija je izrazila želju da bude domaćin budućim aktivnostima ove evropske organizacije, kao da i sama bude inicijator istih.

Pored zvaničnog sastanka, naši gosti su imali priliku i da obiđu Sarajevo i probaju našu tradicionalnu bosansku kuhinju. Mnogima od njih ovo je bila prva posjeta Bosni i Hercegovini i Sarajevu, kojim su oduševljeni, te su uskoro najavili svoj ponovni dolazak.

(asubih.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime