Bosanski Petrovac: Završni radovi na Projektu Bolja energetska i ekonomska efikasnost Osnovne škole

0
9

zavrseni_radovi (1)Bosanski Petrovac – U toku su završni radovi na I fazi projekta Bolja energetska i ekonomska efikasnost Osnovne škole Ahmet Hromadžić.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 80.000 KM. Sufinansijeri za izvođenje radova na utopljavanju zgrade osnovne škole, su za realizaciju ovog Ugovora obezbjedili finansijska sredstva u iznosu 50.000 KM, Federalno ministarstvo prostornog uređenja i 30.000 KM, Općina Bosanski Petrovac.

Izvođač radova je firma Fain Inžinjering iz Sarajeva.

Općina Bosanski Petrovac će nastojati obezbjediti i dodatna sredstva u idućem periodu, apliciranjem na javne pozive, kako bi se završila zamjena krova i stolarije na cijelom objektu Osnovne škole.

Po javom pozivu, za odabir korisnika sredstava, za program „Tekući transferi drugim nivoima vlasti-za Projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije, Federalno Ministarstvo prostornog uređenja, je odobrilo sredstva za projekat Općine Bosanski Petrovac, Bolja energetska i ekonomska efikasnost Osnovne škole Ahmet Hromadžić. Ministarstvo je nakon toga provelo proceduru izbora izvođača radova, sa kojim je zajednički potpisan Ugovor o izvođenju radova.

(cazin.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime