Bosanski Petrovac: Implementiran Japanski grant od 100 hiljada eura

0
31

grant-640x400Bosanski Petrovac – Projekt koordinator za GAGP grant Japanske ambasade, Ida Kuborović Hodžić, Zlatko Hujić, načelnik Općine Bosanski Petrovac, zajedno sa Hese Jukićem, šefom Tima za implementaciju projekata u Općini Bosanski Petrovac, obišli su radilište izgradnje vodovoda u ulicama Ploča i 25. novembar.

Japanska ambasada Općinski Petrovac dodijelila je grant sredstva za izgradnju i rekonstrukciju vodovoda u dužini od 3.200 metara, u dvije ulice, ulici Ploča i 25. Novembra.

„Dolaskom danas u monitoring posjetu, žalili smo se uvjeriti u provedbu ovog projekta za koje je Japanska ambasada dodijelila grant, i mogu reći da se na terenu vidi da su radovi implementirani u skladu sa planom, nije bilo nekih nepredviđanih zastoja, i zadovoljni smo tokom projekta, te ćemo prema Tokiju kandidirati utrošak preostalih sredstava“- rekla je Ida Kuborović Hodžić, projekt koordinatorica za implementaciju projekta.

Za projekt vodovodne mreže Japanska ambasada putem “Grass Roots Projects (GAGP) dodijelila je Općini Bosanski Petrovac oko 100 hiljada eura, projekt je implementiran uspješno i stotinu novih priključaka biti će priključeno na gradsku mrežu.

„U toku su završni radovi postavljanje priključaka za domaćinstva, te asfaltiranje ulica i vraćanje u prvobitno stanje, ti će poslovi biti okončani za nekoliko dana, i ove dvije ulice će dobiti jedan izuzetno kvalitetan sistem vodovoda i kanalizacije“- pojasnio je tok radova načelnik Zlatko Hujić.

Inače u Bosanskom Petrovcu ove godine iz više izvora finansiranja realiziraju se projekti na rekonstrukciju i izgradnji vodovoda i kanalizacionlog sistema u iznosu većem od 3 miliona KM.

(biscani.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime