Bosanska Kupa kreće se u izradu Regulacionog plana Otoka 1

0
1

Bosanska Krupa – Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Bosanska Krupa Prihvaćen je i Prijedlog Odluke o izradi Regulacionog plana „Otoka 1“. Regulacioni plan „Otoka 1“ shodno Prostornom planu općine Bosanska Krupa nalazi se u urbanom području „Otoka“.

Površina je 43,50 ha i za to područje kao i za područje šireg obuhvata u koje spada i desna obala rijeke Une 2005. godine donesen je i usvojen jedinstven Regulacioni plan „Otoka“. Međutim iz ekonomske opravdanosti, brže izrade Plana, problematike u uređenju prostora, za područje Bosanske Otoke Regulacioni plan „Otoka“ podijeljen je u dva dijela „Otoka 1“ i „Otoka 2“. Regulacioni plan „Otoka 1“ nalazi se na lijevoj obali rijeke Une i obuhvata dio MZ Otoka 1, odnosno na području gdje se nalaze sve funkcije centraliteta.

Izradom Regulacionog plana „Otoka 1“omogućuje se brži razvoj Bosanske Otoke kako u ekonomskom tako i u kontekstu urbanog razvoja.

Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Regulacionog plana „Luke“ koji obuhvata prostor dijela urbanog područja Bosanske Krupe nije dobio podršku većine vijećnika. Izmjenama i dopunama ovog Regulacionog plana trebalo je kvalitetnije riješiti saobraćajno povezivanje ulica 511. slavna, Kolodvorska i Branilaca grada, te trase kolektora odvodnje otpadnih voda.

(akta.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime